18:56 08.01.2020

Підозрювану у справі про вбивство Шеремета Дугарь залишили під домашнім арештом у Києві

2 хв читати

Підозрювану у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета військового медика із 25-ї аеромобільної бригади Яну Дугарь перевели на цілодобовий домашній арешт у Києві.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення ухвалив Апеляційний суд міста Києва в середу.

Колегія суддів постановила змінити місце перебування Дугарь на момент дії запобіжного заходу з місця реєстрації підозрюваної в селищі Гвардійському Дніпропетровської області на місто Київ, де вона фактично проживала до затримання.

Адвокати обвинуваченої вимагали відпустити її на поруки. Поручителями Яни Дугарь погодилися бути десятеро осіб, серед яких два діючих народних депутати від "Європейської солідарності" Яна Зінкевич і Михайло Бондар та колишній нардеп Оксана Корчинська.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року Кузьменко, для Дугарь суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року.

Крім того, суд постановив, що Дугарь має здати всі документи для виїзду за кордон.

Перед цим народний депутат України фракція "Європейська солідарність", учасниця АТО, медик-доброволець Яна Зінкевич заявила про наміри взяти Дугарь на поруки. Зінкевич також оприлюднила у Facebook довідку про участь Дугарь в АТО на момент, коли було скоєно вбивство Шеремета.

20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру декільком фігурантам справи. Пізніше на брифінгу з розслідування вбивства Шеремета заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції Євген Коваль повідомив, що Дугарь, Кузьменко, Антоненка та подружжя Грищенків обґрунтовано підозрюють у причетності до злочину.

У МВС пізніше уточнили, що про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено Дугарь, Кузьменко та Антоненку, їх затримано, а подружжя Грищенків перебуває під вартою у справі про замах на бізнесмена в Івано-Франківській області і підозру у вбивстві Шеремета їм наразі не висували.

Основним мотивом вбивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА