08:14 05.01.2020

В Узбекистані проходить другий тур виборів до парламенту

2 хв читати
В Узбекистані проходить другий тур виборів до парламенту

Повторне голосування на виборах в Законодавчу палату Олій Мажліса (нижню палату парламенту) Узбекистану в округах, де жоден депутат не набрав необхідної кількості голосів, проходить у неділю.

"Повторне голосування стосовно двох кандидатів у депутати, які отримали найбільшу кількість голосів, відповідно до Виборчого кодексу проводиться в 25 зі 125 округів", - повідомили в прес-службі ЦВК республіки.

Там зазначили, що виборчі дільниці в 25 округах відкрилися о 08:00 за місцевим часом і продовжать роботу до 20:00.

Вибори в нижню палату парламенту Узбекистану проводилися 22 грудня минулого року, в ході яких були обрані депутати в 125 виборчих округах, а в 25, де жоден з кандидатів не набрав більше половини голосів, необхідних для перемоги, був призначений другий тур.

Як повідомлялося, у виборах тоді взяли участь 13 млн 963 тис. 627 виборців, що склало 67,8% від загальної облікової кількості, з урахуванням узбецьких громадян, які проживають за кордоном.

За виборами стежили майже 140 тис. місцевих спостерігачів і понад 800 міжнародних, а також від різних організацій, включно з СНД, ШОС і БДІПЛ ОБСЄ.

До виборів допущені п'ять політичних партій, які діють в країні - Ліберально-демократична партія Узбекистану (УзЛіДеП), Народно-демократична партія Узбекистану (НДПУ), Демократична партія Узбекистану "Міллі тікланіш" ("Національне відродження"), Соціал-демократична партія "Адолат" ("Справедливість") і Екологічна партія.

За підсумками першого туру на парламентських виборах лідирує Ліберально-демократична партія Узбекистану, яка в грудні 2016 року висунула кандидатом на пост президента країни чинного главу держави Шавката Мірзійоєва.

Згідно з даними ЦВК, від Ліберально-демократичної партії Узбекистану обрано 43 депутати, від Демократичної партії Узбекистану "Міллі тікланіш" (Національне відродження) - 35 депутатів, від Народно-демократичної партії Узбекистану - 18, від Соціал-демократичної партії Узбекистану "Адолат" (Справедливість ) - 21 депутат, від Екологічного руху - 11 депутатів.

Двопалатний парламент утворений в Узбекистані в 2005 році. Зараз у Законодавчій палаті на постійній основі працюють 150 депутатів, обраних в грудні 2014 року терміном на п'ять років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА