19:51 02.01.2020

Керівником відділу з розслідування "справ Майдану" в ДБР призначено Олександра Буряка

2 хв читати
Керівником відділу з розслідування "справ Майдану" в ДБР призначено Олександра Буряка

Керівником відділу з розслідування "справ Майдану" в Державному бюро розслідувань призначено Олександра Буряка, який раніше обіймав посаду заступника директора ДБР.

Як повідомляє прес-служба бюро в четвер, Буряка було відібрано на керівну посаду в ДБР комісією за участю представників Консультативної місії Ради Європи.

"Завершення розслідування "справ Майдану" - одне з найвідповідальніших завдань, яке зараз стоїть перед Державним бюро розслідувань. Це складний напрям роботи, де потрібне не лише бажання, а й значний досвід роботи у слідстві. Керівництво Державного бюро розслідувань це добре розуміє, тому доручило цю відповідальну роботу мені. Наразі триває переведення слідчих та прокурорів з Генеральної прокуратури України до нашого відділу, як це передбачено змінами до закону України "Про ДБР", - наводить слова Буряка прес-служба бюро.

Зазначено, що Буряк має значний досвід на керівних посадах у слідчих підрозділах. Під егідою Консультативної місії Ради Європи він також пройшов навчання в структурних підрозділах Європейського суду з прав людини з питань забезпечення прав і свобод громадян під час проведення досудового розслідування та вивчав європейську практику з розслідування злочинів, пов'язаних з порушенням прав людини.

Олександр Буряк здобув вищу освіту в Національній юридичній академії України імені Ярослава Мудрого в Харкові. У правоохоронних органах працює з 1998 року. З 2015 до 2017 року працював заступником прокурора Києва, заступником начальника управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури столичної прокуратури.

Як повідомлялося, в листопаді в Державному бюро розслідувань створено підрозділ із розслідування злочинів, вчинених під час масових протестів у 2013-2014 роках.

26 листопада директор ДБР Роман Труба спростував інформацію про те, що розслідування "справ Майдану" зупинено через відсутність норми в законодавстві про переведення слідчих Генпрокуратури до ДБР.

По-перше, ДБР поки нема що розслідувати - Генеральна прокуратура України фізично ще нам не передала матеріали проваджень. Наразі вони проводять інвентаризацію - там тисячі томів. За законодавством вони мають передати матеріали протягом трьох місяців - цей процес не залежить від ДБР", - написав Труба у своєму Telegram-каналі.

Він нагадав, що зі 114 кримінальних проваджень до ДБР переходить близько 50.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА