19:07 28.12.2019

САП направила у ВАКС справу про розкрадання газу на 1,4 млрд грн

2 хв читати
САП направила у ВАКС справу про розкрадання газу на 1,4 млрд грн

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили до суду обвинувальний акт у справі про заволодіння понад 300 млн куб. м природного газу НАК "Нафтогаз України" щодо 4 осіб, повідомляє прес-служба САП на сторінці у Фейсбуці.

"Зараз обвинувальний акт направлено до Антикорупційного суду для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що справу про розкрадання газу спрямовано щодо директора ТОВ "Енергія – Новояворівськ", технічного директора ТОВ "Енергія-Новий Розділ", фінансового директора вищезазначених підприємств, а також організатора схеми - радника директора ТОВ "Енергія".

"Ще одного підозрюваного - директора ТОВ "Енергія-Новий Розділ" оголошено в розшук, а справу щодо нього виділено в окреме провадження", - додали в САП.

Дії цих осіб кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, слідство встановило, що підприємства-власники Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ упродовж 2013-2015 років уклали низку угод про закупівлю в НАК "Нафтогаз України" природного газу для виробництва теплової енергії населенню. З метою здешевлення тепла для цієї категорії споживачів, НАК постачав ТЕЦ газ за цінами, суттєво нижчими за ринкові.

Унаслідок реалізації цієї корупційної схеми прибутковість виробництва електрики цими ТЕЦ перевищила 60% (проти 3-5% закладених у тариф Національною комісією, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), а НАК "Нафтогаз України" зазнав збитків на загальну суму понад 1,4 млрд грн.

У січні 2018 року прес-служба Національного антикорупційного бюро України повідомила про затримання у Львові чотирьох посадових осіб трьох компаній: "Енергія-Новий Розділ", "Енергія-Новояворівськ" та "Енергія" за підозрою в заволодінні понад 300 млн куб. м газу "Нафтогазу" на суму понад 1,4 млрд грн.

За інформацією НАБУ, цим особам повідомлено про підозру у привласненні державного майна в особливо великих розмірах та інших злочинів, кваліфікованих за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Як повідомило інтернет-видання "Економічна правда", згідно з даними Єдиного державного реєстру юросіб, кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є екс-народні депутати від БПП Ярослав і Богдан Дубневичі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

Блінкен не виключає можливості зустрічі Зеленського і Байдена протягом наступних тижнів

Блінкен не виключає нових санкцій проти компаній КНР за підтримку ОПК Росії

Кулеба: Кожна затримка в постачанні зброї призводить до невдач на фронті

Стефанчук і Ердоган обговорили звільнення військовополонених і цивільних, утримуваних РФ

Фіцо перебуває в критичному стані

Окупанти завдали удару по Полтавщині двома ракетами, постраждалих немає - голова ОВА

Парламент Естонії підтримав закон про використання заморожених активів РФ на користь України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА