19:20 25.12.2019

Влада Ірану відключила мобільний Інтернет у низці провінцій після заклику опозиціонерів до нових акцій протестів

2 хв читати
Влада Ірану відключила мобільний Інтернет у низці провінцій після заклику опозиціонерів до нових акцій протестів

Іранська влада почала блокувати доступ до мобільного Інтернету в деяких провінціях країни після того, як групи опозиції, що базуються за кордоном, закликали до нових акцій протесту в четвер, повідомляє в середу агентство Associated Press (AP) з посиланням на іранські ЗМІ.

AP пояснює, що цей четверг стане 40-м днем відтоді, як в Ірані після підвищення цін на паливо спалахнули антиурядові протести.

За даними ЗМІ, доступ в Інтернет був заблокований в провінціях Курдистан, Альборз, Зенджан, а також у місті Шираз (провінція Фарс), де раніше вже проходили акції протесту.

Влада Ірану в ніч на 15 листопада оголосила про підвищення цін на бензин на 50% - до 15 тис. іранських ріалів за літр (близько $ 0,13 за літр). Такі ціни діють при покупці до 60 літрів бензину на місяць, покупка понад норму обійдеться вдвічі дорожче - в 30 тис. ріалів за літр.

Після цього в країні почалися протестні акції. Їх зафіксовано в Тегерані, Мешхеді, Сірджані і в провінції Хузестан. В Ірані на час протестів майже повністю було припинено роботу Інтернету.

Вище іранське керівництво вважає, що до протестів причетні США, Ізраїль і Саудівська Аравія.

Іранська влада не називає точної кількості загиблих, проте в організації Amnesty International вважають, що жертвами протестів стали понад 300 осіб, а ще понад 7 тис. було затримано.

Зі свого боку спецпредставник США з питань Ірану Браян Хук стверджував, що, за оцінками Вашингтона, в Ірані з початку протестів могли бути вбиті понад 1 тис. осіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА