07:14 22.12.2019

Кіберполіція викрила шахрая за розкрадання понад мільйон гривень з банківських рахунків громадян

2 хв читати
Кіберполіція викрила шахрая за розкрадання понад мільйон гривень з банківських рахунків громадян

Співробітники кіберполіції в Дніпропетровській області спільно зі слідчими поліції викрили 31-річного місцевого жителя за викрадення понад мільйон гривень з банківських рахунків громадян, повідомив департамент кіберполіції України.

"Чоловік дублював банківські карти громадян. Імітуючи помилку роботи банкомату, він за допомогою спеціальних маніпуляцій дублював картку наступного користувача банку. Чоловікові оголошено про підозру і заарештовано терміном на 60 діб", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час проведення обшуку в його будинку поліцейські вилучили скомпрометовані картки, мобільні телефони і sim-карти, використані при скоєнні злочинів.

"До скоєння правопорушень зловмисник ретельно готувався. Він замовив понад сотні карт, які не мали ідентифікатора користувача, тобто виступали" білим пластиком ". Надалі він використовував ці картки для дубляжу оригінальних карт громадян. Злочинна схема виглядала так: при використанні банкомата, він імітував виникнення проблеми і пропускав до банкомату наступного користувача. Перед цим зловмисник проводив спеціальні маніпуляції з банкоматом, які дозволяли копіювати картку наступного користувача. Тому отримував доступ до банківських карт громадян", - зазначили в прес-службі.

Правоохоронці встановили, що чоловік змінював фінансовий номер телефону на свій, що дозволяло керувати системою інтернет-банкінгу потерпілого. Це дозволило не тільки викрасти наявні на картках кошти, а й збільшити кредитні ліміти на рахунках постраждалих осіб і оформляти онлайн-кредити.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, кваліфікованому за ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) і ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) і ст. 190 (шахрайство) КК України.

"Жителю Дніпропетровської області оголошено про підозру. Судом винесено рішення про його арешт з правом внесення застави розміром 38 420 грн", - додали в прес-службі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

Наказ Міноборони, що визначає придатність до військової служби, набуде чинності з 4 травня

Зеленський у Хмельницькому відвідав солдатів, які лікуються після поранень

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА