10:27 20.12.2019

Денісова виявила порушення умов тримання громадян України у тайських в'язницях

2 хв читати
Денісова виявила порушення умов тримання громадян України у тайських в'язницях

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова відвідала українців, які відбувають покарання в тюрмах Таїланду, і виявила там низку порушень, зокрема відсутність доступу в ув'язнених до чистої питної війні.

"Відвідала громадян України, яких тримають у чотирьох тайських в’язницях – Klongprem central Prison, Central Women Correctional Institution, Bangkwang central Prison, Bangkok Remand Prison. Хочу відзначити, що у тайських в’язницях є низка порушень, а саме: недотримання норми площі на одну особу, санітарні умови не відповідають установленим нормам, немає доступу до чистої питної води", - написала Денісова на сторінці у Facebook.

За її словами, деякі ув'язнені українці потребують надання кваліфікованого лікування, яке відсутнє в переліку доступної медичної допомоги в пенітенціарних установах Таїланду. Також громадяни України не можуть відвідувати спортивні майданчики, й обмежені в доступі до отримання новин з України. Крім того, у них є обмеження в часі на спілкування з рідними через онлайн-зв'язок.

"У свою чергу поінформувала їх (укладених українців - ІФ), що за результатами зустрічі з омбудсменом Таїланду сприятимемо, щоб наші країни в найкоротші терміни підписали Угоду щодо передачі засуджених. Також повідомила, що тайська сторона пообіцяла вияснити можливість прискорення розгляду клопотань про індивідуальні королівські помилування", - зазначила Денісова.

Вона додала, що за результатами візитів до ув'язнених громадян України в невідкладному порядку буде направлено відповідні звернення до омбудсмена Таїланду для забезпечення їхніх прав і свобод у місцях несвободи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА