14:27 19.12.2019

Під час обшуку у Антоненка знайшли половину міни МОН-50 - заступник глави МВС Геращенко

2 хв читати
Під час обшуку у Антоненка знайшли половину міни МОН-50 - заступник глави МВС Геращенко

 Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що у підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка під час обшуку знайшли половину протипіхотної міни МОН-50. Саме з такої моделі мін, за матеріалами слідства, і було підірвано автомобіль Шеремета.

"За деякий час до обшуку Антоненко подзвонив своєму товаришу та попросив його винести якусь "зелену х-ню". Негайно оперативні співробітники та слідчі провели обшуки у можливих місцях перебування цього предмета. Цим предметом виявилася половина справжньої бойової міни МОН-50", - розповів Геращенко журналістам у четвер у Києві.

Він додав, що саме з половини радянської протипіхотної міни МОН-50 було виготовлено саморобний вибуховий пристрій, яким і підірвали автомобіль журналіста Шеремета.

За словами заступника міністра внутрішніх справ, наразі відбувається експертиза вилученої у Антоненка половини вибухового пристрою. Слідство намагається встановити, чи є знаряддя вбивства Шеремета та знайдена половина міни частинами цілої МОН-50.

"На сьогодні ми не можемо стверджувати, чи має вилучена половинка міни МОН-50 стосунок до справи про вибух Павла Шеремета, але у нас є багато запитань, оскільки не кожен громадянин має доступ до таких пристроїв. Йдеться про бойову міну, а не про макет, як пишуть деякі активісти, намагаючись заплутати суспільство", - заявив Геращенко.

Він також зазначив, що слідство дуже цікавитиме питання, де саме перебуває друга половина міни, частину якої вилучили у Антоненка.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру деяким фігурантам справи. Того самого дня відбувся брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому було частково розкрито проміжні результати розслідування та названо імена підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Про підозру в убивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, всіх їх затримано. Подружжя Владислава та Інну Грищенків, також учасників АТО, було затримано в іншій справі, але вони є фігурантами справи щодо вбивства Шеремета.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом убивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Вовчанську окупанти насильно утримують місцевих жителів, використовуючи їх, як живий щит, - поліція

Київ і Варшава мають разом знайти спосіб протидіяти атакам РФ на газову інфраструктуру на заході України - Зеленський

В ООН засудили російські обстріли Херсона й Харківщини: мирні жителі не повинні бути мішенню

Один з постраждалих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанської громади у важкому стані

Генштаб ЗСУ: Російські війська активізували наступальні дії на покровському та лиманському напрямках, продовжують штурмувати позиції ЗСУ в районі Вовчанська

Разумков: Для уникнення різночитань про легітимність президента треба було давно отримати роз'яснення КС

Унаслідок ворожого обстрілу Херсона постраждала жінка - ОВА

Наявність військово-облікового документа у чоловіків 18-60 років у пунктах пропуску перевірятимуть із 18 травня - Держприкордонслужба

Кількість постраждалих у Вовчанській громаді після ворожого обстрілу збільшилася до шести осіб

Данія оголосила про новий пакет військової допомоги для України на EUR750 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА