14:01 17.12.2019

Слідчі надали представнику фігурантів справи Шеремета деякі матеріали - МВС

2 хв читати
Слідчі надали представнику фігурантів справи Шеремета деякі матеріали - МВС

Слідчі Національної поліції України надали представнику фігурантів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета для ознайомлення матеріали справи, за винятком тих, що не підлягають розголошенню, повідомляється на офіційному сайті Міністерства внутрішніх справ України у вівторок.

"17 грудня слідчі Нацполіції зустрілися з представником осіб, які є фігурантами кримінального провадження, розпочатого за фактом убивства Павла Шеремета. Слідчі надали представнику сторони захисту матеріали досудового розслідування для ознайомлення, за винятком тих, розголошення яких може перешкодити проведенню розслідування", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, йдеться і про заходи безпеки щодо певних осіб, які застосовувалися в цьому кримінальному провадженні. "Ці дані не підлягають розголошенню в рамках проведення досудового розслідування", - повідомили в МВС.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру деяким фігурантам справи. Того самого дня відбувся брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому було частково розкрито проміжні результати розслідування та названо імена підозрюваних у вбивстві.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, всіх їх затримано. Подружжя Владислав та Інна Грищенки, також учасники АТО, були затримані в іншій справі, але є фігурантами справи щодо вбивства Шеремета.

Заступник глави Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом убивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року Кузьменко, для Дугарь суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року. 14 грудня суд заарештував до 8 лютого 2020 року Антоненка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський провів засідання Ставки у Харкові, заявив про контрольовану загалом ситуацію в регіоні

Окупанти беруть мирних жителів Вовчанська в полон - МВС

Голова Військового комітету НАТО: Україна показала світові, що здатна домогтися безпрецедентних успіхів на полі бою; все, що їм потрібно, - наша допомога

В Україні до вихідних потеплішає, місцями пройдуть невеликі дощі

JYSK відкрив новий магазин у Київській області

На українсько-польському кордоні спостерігається збільшення транспортного потоку - Держприкордонслужба

Сили оборони зірвали спроби ворога вклинитися вглиб Вовчанська - Генштаб ЗСУ

Норму про максимальну наповнюваність початкових класів у 24 учні досить складно реалізувати з 1 вересня - освітній омбудсмен

Частину будівель на території Нижньої Лаври використовуватимуть як приміщення музейного призначення - Карандєєв

Прем'єр Словаччини у стабільному стані після замаху - міністр оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА