07:55 17.12.2019

США спостерігають за Північною Кореєю дуже уважно

2 хв читати
США спостерігають за Північною Кореєю дуже уважно

Президент США Дональд Трамп заявив, що він був би "розчарованим", якби Північна Корея мала щось "у роботі" на кінець року як ультиматум для США щодо долі переговорів з денуклеаризації.

"Подивимося. Я був би розчарований, якби щось було в роботі. І якщо це так, ми подбаємо про це", - сказав Трамп в Білому домі, коли його запитали про ситуацію.

Він додав, що США дуже уважно стежать за КНДР.

"Ми спостерігаємо за Північною Кореєю - ми спостерігаємо за багатьма місцями, насправді, дуже уважно. Але за Північною Кореєю ми спостерігаємо особливо уважно", - зазначив президент США.

В останні тижні Пхеньян робить все більш різкі заяви, обіцяючи "різдвяний подарунок", якщо Вашингтон не піде на деякі поступки в переговорах з денуклеаризації.

Трамп провів три зустрічі з північнокорейським лідером Кім Чен Ином з червня 2018 року, щоб спробувати досягти угоди про демонтаж ядерної програми країни в обмін на пом'якшення санкцій США і гарантії безпеки.

Деякі експерти висловлюють побоювання, що Північна Корея може провести випробування міжконтинентальної балістичної ракети, якщо її вимоги не будуть виконані до кінця року.

Раніше спецпредставник США з питань КНДР Стівен Біган заявив, що Вашингтон не має наміру відмовлятися від переговорів з Пхеньяном і не встановлює жодного "крайнього терміну".

"У США немає крайнього терміну. В нас є мета виконати зобов'язання, взяті двома лідерами (президентом США і лідером КНДР - ІФ) під час їх зустрічі", - цитує Бігана "Ренхап".

Він також застеріг Північ від будь-яких провокацій.

"Ми повністю усвідомлюємо потужний потенціал Північної Кореї для проведення великих провокацій найближчими днями. М'яко кажучи, такі дії будуть украй некорисними для досягнення міцного миру на Корейському півострові", - зазначив Біган.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заяви правоохоронців про реконструкцію тепломереж на вул.Антоновича із залученням бюджетних коштів не відповідають дійсності - "Київтеплоенерго"

Литва передала Україні новий пакет допомоги, що передбачає БПЛА і боєприпаси

У Харкові декілька влучань, виникли пожежі - Терехов

Сіярто заявив, що наклав вето на резолюцію Ради Європи, яка передбачає визнання лише мирного плану Зеленського

Зеленський підписав закон, що дозволяє засудженим військову службу в обмін на умовно-дострокове звільнення

Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення правил мобілізації

На покровському та курахівському напрямках від початку доби відбито вже по 14 атак - Генштаб ЗСУ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА