15:25 16.12.2019

Розмінування території Калинівського арсеналу завершено

1 хв читати
Розмінування території Калинівського арсеналу завершено

Поверхневе розмінування технічної території 48-го арсеналу поблизу Калинівки (Вінницька обл.), повністю завершено, повідомив командир військової частини полковник Микола Батюк інформагентству Міноборони України "АрміяInform".

"Він зазначив, що знешкодження залишків вибухонебезпечних предметів, що не підлягають транспортуванню, закінчилося", - йдеться в оприлюдненому в понеділок повідомленні.

Наразі на технічній території працює спеціальна група фахівців-саперів, яка здійснює перевірку якості розмінування.

"Фахівці, що входять до складу групи, не брали участі у розмінуванні. Тобто це незалежна команда фахівців. Вони по квадратах перевіряють місцевість і дають висновки про якість проведеного розмінування", - розповів командир.

Водночас полковник Батюк зауважив: планова утилізація пороху та боєприпасів, які вичерпали ресурс зберігання і непридатні до застосування, триватиме ще майже рік. Їх утилізують згідно з планом, на спеціально обладнаних майданчиках.

Як повідомлялося, увечері 26 вересня 2017 року на території військових частин у Калинівському районі Вінницької області виникла пожежа та внаслідок цього - вибухи боєприпасів. Уранці 28 вересня вибухи практично припинилися, розпочалося розмінування 5-кілометрової зони. Внаслідок пожежі на складі боєприпасів постраждали двоє людей. Понад 30 тис. жителів прилеглих населених пунктів евакуювали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА