08:35 13.12.2019

Трамп привітав Джонсона з перемогою

2 хв читати
Трамп привітав Джонсона з перемогою

Президент США Дональд Трамп привітав прем'єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона з передбачуваною перемогою на виборах.

"Це виглядає як велика перемога Бориса в Сполученому королівстві", - написав Трамп у своєму акаунті у Twitter.

Наразі результати підбито в 501 із 650 виборчих дільниць. Згідно з ними, консерватори змогли забезпечити собі 262 місця в парламенті, а лейбористи 175.

Раніше результати опитувань, проведених на виходах із виборчих дільниць, засвідчили, що правляча Консервативна партія Великої Британії змогла забезпечити собі більшість у Палаті громад за підсумками виборів.

Згідно з даними, оприлюдненими телеканалом Sky News, торі отримують 368 місць, Лейбористська партія Джеремі Корбіна - 191 місце. Шотландська національна партія може розраховувати на 55 місць, "Ліберальні демократи" - на 13. "Зелені" можуть отримати лише одне місце, решта 22 місця розподіляться між іншими партіями, що брали участь у виборах.

Для отримання більшості консерваторам було необхідно отримати щонайменше 326 місць у 650-місцевій нижній палаті британського парламенту.

У четвер у Великій Британії відбулися дострокові парламентські вибори. Парламент є у країні найвищим законодавчим органом. Палата громад - це нижня палата парламенту, вона формується в результаті загальних виборів на основі мажоритарної системи відносної більшості.

Джонсон має намір уже наступного тижня розглянути на засіданні парламенту питання про вихід з Євросоюзу, якщо прогнози про перемогу його Консервативної партії на парламентських виборах підтвердяться, пише в п'ятницю The Guardian.

Якщо офіційні результати підтвердять перемогу консерваторів, то парламент повернеться у вівторок з консервативним урядом, який перенесе друге читання законопроекту про угоду про вихід з ЄС на наступну п'ятницю, 20 грудня, повідомляє видання.

Джонсон наполягав, що він може домовитися про торговельну угоду після Brexit з ЄС без необхідності подовжувати перехідний період після кінця 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

Українська авіація завдала за добу ударів по 9 місцях скупчення окупантів

На фронті за добу було 106 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 31 атаку окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА