14:03 12.12.2019

Ситуація з пожежею на авіаносці "Адмірал Кузнєцов" досить серйозна, йде боротьба за живучість корабля

3 хв читати
Ситуація з пожежею на авіаносці "Адмірал Кузнєцов" досить серйозна, йде боротьба за живучість корабля

Відсік авіаносця "Адмірал Кузнєцов", де триває спалах, планується залити водою, повідомило "Інтерфаксу" інформоване джерело.

"Ситуація з пожежею на авіаносці досить серйозна. Триває гасіння і боротьба за живучість корабля", - сказав співрозмовник агентства.

За словами джерела, планується залити водою відсік авіаносця, в якому триває спалах.

Інше джерело повідомило "Інтерфаксу", що до гасіння пожежі залучили додаткові сили, зокрема пожежний катер Північного флоту.

Раніше прес-служба флоту повідомила, що двоє членів екіпажу крейсера дістали травм дихальних шляхів під час гасіння пожежі. "Двом військовослужбовцям, які брали участь із перших хвилин у локалізації задимлення й зазнали травм дихальних шляхів, надано медичну допомогу. Загрози їхньому життю немає", - заявили в прес-службі.

Пожежа сталася у четвер у центрі судноремонту "Зірочка", де крейсер проходить модернізацію. Корабель за контрактом мав повернутися до складу ВМФ Росії у 2022 році, повідомив минулого тижня "Інтерфаксу" голова Об'єднаної суднобудівної коропрації (ОСК) Олексій Рахманов. Він заявив "Інтерфаксу", що причиною пожежі на авіаносці міг стати людський чинник.

"Інцидент стався під час виконання регламентних узгоджених зварювальних робіт. Сталося потрапляння окалини на нижні палуби. У зв'язку з наявністю демонтованого обладнання та пожежонебезпечних рідин на цій палубі сталося локальне загоряння", - сказав Рахманов.

За його словами, "демонтується обладнання, залишаються займисті предмети або рідини або їх залишки, які з якихось причин прибрані були". "Людський фактор", - сказав голова ОСК.

Рахманов заявив, що "корпорація підготувала стандарт гарантування пожежної безпеки на споруджуваних і ремонтованих замовленнях". "Щойно буде завершено негайні заходи, перше, що ми будемо робити, - це перевіряти стан справ, відповідність тому стандарту, який випустила корпорація", - повідомив голова ОСК.

Це не перший інцидент з "Адміралом Кузнєцовим" за останній час.

У ніч на 30 жовтня 2018 року один із найбільших плавучих доків у світі ПД-50 затонув на 82-му судноремонтному заводі (мікрорайон Росляково, Мурманськ) під час виходу з нього "Адмірала Кузнєцова". Внаслідок аварії один із кранів плавдоку впав на палубу авіаносця.

"Адмірал Кузнєцов" у лютому 2017 року повернувся до Сєвєроморська з походу в Середземне море, під час якого вперше в історії ВМФ було здійснено бойове застосування палубних винищувачів Су-33 і МіГ-29КР у Сирії. За офіційними даними, "Адмірал Кузнєцов" утратив під час походу два палубних винищувача. Аварії сталися під час заходу на посадку, льотчики катапультувалися.

Держконтракт із центром судноремонту "Зірочка" на відновлення технічної готовності й модернізацію авіаносця військові уклали у квітні 2018 року.

Важкий авіаносний крейсер було закладено на стапелі Чорноморського суднобудівного заводу в 1982 році. Корабель може нести понад 50 літальних апаратів. У складі його озброєння - крилаті протикорабельні ракети "Граніт", зенітний ракетний і ракетно-гарматний комплекси "Клинок" і "Каштан", автоматична корабельна артилерійська установка, а також система протичовнової оборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА