13:49 12.12.2019

Правоохоронці повідомили про підозру чоловіку, який побив депутата Богданця

2 хв читати

Правоохоронці Києва повідомили про підозру чоловікові, який у середу в приміщенні комітету Верховної Ради побив народного депутата, повідомляє поліція Києва.

"За погодженням із Київською місцевою прокуратурою №6 слідчі повідомили чоловікові про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України", - зазначено в повідомленні.

Зазначається, що найближчим часом суд обиратиме йому запобіжний захід.

У свою чергу ВО "Свобода" на сторінці у Facebook повідомляє, що пікетує Печерське районне управління поліції у зв'язку з затриманням колишнього нардепа Олексія Кайди.

"Влада, всупереч інтересам української нації, зокрема й на вчорашньому "закритому" засіданні аграрного комітету Верховної Ради, чинить свавільство: сьогодні о 5 ранку... правоохоронці заарештували Олексія Кайду, ветерана московсько-української війни, народного депутата України VII скликання за заявою нардепа від "СН" Андрія Богданця", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, за даними ЗМІ, після засідання комітету з питань аграрної та земельної політики сталася бійка між Богданцем і членами Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Ймовірно, конфлікт виник через розгляд поправок до закону про ринок сільгоспземель, "свободівці" мали намір домогтися зняття з розгляду законопроекту.

У парламентській фракції "Слуга народу" інцидент називають нападом на парламентарія і розцінюють як провокацію.

Пізніше стало відомо, що Богданця госпіталізували після бійки під час засідання комітету Верховної Ради України з питань агрополітики.

"Андрій із підозрою на струс мозку в лікарні", - повідомила на своїй сторінці у Facebook заступник глави фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом сутички у приміщенні комітетів Верховної Ради.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, зібрані відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен у Києві пообіцяв, що США конфіскують заморожені активи РФ

Блінкен: Мобілізація дасть змогу Україні зміцнити оборону і дасть відпочинок воїнам, які понад два роки на фронті

Помічник держсекретаря США не виключив призупинення фінансової допомоги Грузії

Страхування від воєнних ризиків пропонують до 50 страхових компаній України

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 20 людей, серед них 3 дітей

Генштаб ЗС України: Ситуація на фронті залишається складною, армія РФ активізувалася на краматорському напрямку, зберігаючи тиск на покровському

Блінкен: Найближчі тижні й місяці потребуватимуть багато чого від українців, але я приїхав в Україну з посланням, що ви не самі

Нам потрібне помітне прискорення постачання - Зеленський про постачання іноземної військової допомоги

Ситуація на Харківщині контрольована

За тиждень у Брюсселі розпочнеться черговий етап переговорного процесу Україна-ЄС у сфері довкілля

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА