21:58 11.12.2019

Комітет Сенату підтримав законопроект про санкції США щодо Туреччини

2 хв читати
Комітет Сенату підтримав законопроект про санкції США щодо Туреччини

Комітет з міжнародних справ Сенату в середу підтримав законопроект про введення санкцій США щодо Туреччини через турецьку військову операцію в Сирії та придбання російських ЗРС С-400.

"Настав час для Сенату зібратися разом і скористатися можливістю змінити турецьку поведінку", - прокоментував прийняття законопроекту республіканець Джим Ріш.

"Дії Туреччини за останні роки переходять усі межі. Цей законопроект дає зрозуміти Туреччині, що її поведінка щодо Сирії неприйнятна, і її покупка системи С-400 є неприпустимою", - написав у Твіттері сенатор-республіканець Боб Менендес після розгляду законопроекту.

Законопроект "Про американську національну безпеку і запобігання відродження ІДІЛ" підтримали 18 представників комітету, проти висловилися четверо.

Тепер цей законопроект має надійти на розгляд повного складу Сенату.

Тим часом сенатор-республіканець Ренд Пол, який виступив проти прийняття цього законопроекту, повідомив, що адміністрація президента Дональда Трампа не підтримує цей документ, оскільки він може ускладнити переговори з турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом з таких питань, як ситуація в Сирії.

У США раніше неодноразово висловлювали стурбованість придбанням Туреччиною російських ЗРК С-400. У Вашингтоні вважають, що Росія може використовувати С-400 системи для отримання інформації про винищувачі-бомбардувальники п'ятого покоління F-35. В результаті США виключили Туреччину з програми створення F-35 після покупки Анкарою російських С-400.

Керівництво Туреччини виключило відмову від російських систем С-400. Анкара має намір завершити розгортання С-400 до квітня 2020 року.

Ердоган заявляв, що Анкара розгляне можливість покупки Су-35 і Су-57, якщо країні не вдасться отримати американські F-35.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА