14:16 11.12.2019

У Франції знову транспортний колапс

2 хв читати
У Франції знову транспортний колапс

 Рух громадського транспорту у Франції в середу, як і раніше, відбувається з великими перебоями з огляду на акцію протесту, яка триває, повідомляють французькі ЗМІ.

Через страйк профспілок, що представляють переважно працівників транспортної сфери, у Франції з минулого тижня спостерігається транспортний колапс.

У зв'язку з проблемами з громадським транспортом на автомобільних дорогах, зокрема в Парижі, в середу знову утворилися довгі затори. У французькій столиці все ще не працює кілька станцій метро. На фотографіях, розміщених в інтернеті, видно, як у переходах і на платформах станцій метро скупчилися величезні натовпи народу в ранкову годину пік.

Кількість автобусів і трамваїв, що обслуговують маршрути, удвічі менша, ніж зазвичай.

Очікується, що пізніше в середу прем'єр Франції Едуар Філіпп представить проект уряду з пенсійної реформи, яка стала причиною страйків.

За даними джерел радіостанції "Франс-енфо", уряд оголосить про те, що реформа охопить лише тих, хто народився після 1975 року. Крім того, за інформацією джерел, вік виходу на пенсію змінено не буде.

Страйк розпочався наприкінці минулого тижня. У перші його дні було порушено авіасполучення, а також роботу приміських залізничних ліній Парижа та регіональних поїздів Франції.

Маніфестації проводяться проти пенсійної реформи. Реформа покликана, зокрема, скасувати спеціальні категорії для представників низки професій, що дають їм змогу виходити на пенсію раніше або отримувати підвищені виплати з огляду на умови праці, що вважаються важкими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА