11:45 05.12.2019

Навчання студентів згорілого Одеського коледжу перенесуть в інші приміщення

2 хв читати
Навчання студентів згорілого Одеського коледжу перенесуть в інші приміщення

Студенти Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, де в середу вранці виникла пожежа, продовжать навчання в інших приміщеннях для безперервності навчального процесу, повідомила міністр освіти і науки Ганна Новосад.

"5 грудня відбудеться Рада директорів коледжів Одеської області. Під час ради буде вирішено питання про перенесення навчання студентів Коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу в інші будівлі. МОН працює над тим, щоб навчальний процес в коледжі попри страшну трагедію продовжився, і учням навчального закладу було забезпечено умови для навчання", - написала Новосад на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За словами міністра, пожежа охопила приміщення відразу кількох установ: Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, а також Інституту археології, Інституту біології південних морів НАН та Бюро технічної інвентаризації міста.

"Безвісно зниклими є 14 людей, серед яких і директор Інституту біології південних морів НАН Борис Александров та працівниця Інституту Галина Іванович", - розповіла вона.

Міністр зазначила, що тільки після повної ліквідації пожежі рятувальники зможуть виконати пошукові роботи в приміщенні, й допустила, що жертв трагедії може стати більше.

"Раніше я писала, що в пожежі загинула викладач Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу Ганна Бородюк. У результаті впізнання тіла родичами ця інформація не підтвердилася. Ми щиро зичимо пані Ганні швидкого одужання. За даними на ранок 5 грудня, єдина загибла наразі - студентка Ксенія Бабенко", - повідомила Новосад.

О 10:12 середи в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу (м. Одеса) на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу виникла пожежа, площа якої сягнула 4 тис. кв. м. О 14:18 того самого дня її було локалізовано, однак станом на ранок четверга так і не ліквідовано.

Як повідомив президент України Володимир Зеленський, унаслідок пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу станом на 6:00 четверга загинула одна студентка, 14 вважаються зниклими безвісти, з них п'ятеро студентів, 27 постраждалих госпіталізовані.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. 5 і 6 грудня оголошено днями жалоби в Одесі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ виключив Fondy з реєстру платіжних систем після інформації правоохоронців

На Ставці обговорювали питання звільнення полонених - Зеленський

Україна вкотре уточнила інформацію про відступ від зобов'язань за Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод

Начальники генштабів країн НАТО радитимуться в Брюсселі 16 травня у межах Військового комітету альянсу

У Харкові перейменовано дві станції метро та понад 360 топонімів

АсМАП просить прем'єра вирішити проблему мобілізації водіїв-далекобійників прямо з рейсів

Генштаб ЗС України: Російські війська протягом доби завдали чотирьох ракетних і 35 авіаційних ударів, здійснили 56 обстрілів із РСЗВ

Росіяни вдарили двома КАБами по селу на Сумщині, зруйнували школу

Генштаб ЗС України: Протягом доби зафіксовано 93 бойових зіткнення, на бахмутському напрямку відбито 27 атак ворога

Генштаб ЗС України: Українська авіація завдала ударів по п’яти локаціях противника, ракетники уразили одну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА