15:44 29.11.2019

ВАКС відправив заступника начальника Київської міської митниці ДФС Тупальського під нічний домашній арешт

2 хв читати
ВАКС відправив заступника начальника Київської міської митниці ДФС Тупальського під нічний домашній арешт

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту заступнику начальника Київської міської митниці ДФС Сергію Тупальському, якого підозрюють у причетності до незаконної схеми з розмитнення імпортованих товарів.

"Тупальському обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі в п'ятницю.

САП у своєму клопотанні просила обрати Тупальському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 57 млн грн.

"Ми оскаржуватимемо обрану міру запобіжного заходу", - додали у прокуратурі.

Як повідомлялося, 26 листопада співробітники НАБУ та САП затримали десятьох осіб за підозрою у злочинах, пов'язаних із порушенням митного законодавства. Серед них - сім співробітників органів митного контролю. Заступник начальника Київської міської митниці ДФС Сергій Тупальський у Facebook повідомив, що в його будинку відбуваються обшуки.

За припущеннями ЗМІ, обшуки й затримання пов'язані зі "справою Альперіна".

Увечері того самого дня президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у Facebook повідомив, що під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів на митниці втік один із фігурантів справи, підприємець Вадим Альперін.

"Під час спеціальної операції з виявлення корупціонерів навколо й безпосередньо на митниці від правоохоронців утік пан Альперін, якого вважають одним із хрещених батьків контрабанди в Україну. Однак далеко він не добіг - кордони надійно перекриті, отже, Вадим Альперін ховається десь у країні", - написав президент.

Він закликав усіх допомогти з пошуками зловмисника та повідомляти наявну інформацію про його місцеперебування на гарячу лінію НАБУ.

Через певний час адвокат Альперіна Андрій Федур повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що його клієнт 27 листопада прийде на допит до САП.

27 листопада детективи НАБУ повідомили про підозру десятьом фігурантам справи. У той самий день затримали Альперіна, який прийшов у САП. 28 листопада йому вручили повідомлення про підозру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

15 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Франція передасть Україні зенітні ракети Aster і сотні одиниць бронетехніки - ЗМІ

Окупанти за минулий день 48 разів обстріляли громади прикордоння Сумської області, поранено місцевого жителя

Блінкен зустрівся з представниками Фонду DEJURE та Центру протидії корупції

МВС повідомило про 21 пораненого внаслідок учорашнього обстрілу Харкова

На харківському напрямку в районах Лук'янців і Вовчанська ЗСУ перемістилися на більш вигідні позиції, бої тривають - Генштаб

У Києві на вул. Антоновича частково відновлено рух транспорту після пошкодження тепломагістралі - КМДА

Кулеба провів зустріч із міністрами опозиційного уряду Лейбористської партії Великої Британії

Аварійні відключення світла населенню пов'язані зі значним зростанням споживання - голова "Укренерго"

Кулеба і Блінкен провели перший раунд переговорів у Києві в піцерії "Veterano Pizza"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА