15:06 27.11.2019

В Україні один із найнижчих у світі рівнів антисемітизму - співпрезидент Асоціації єврейських громад

2 хв читати
В Україні один із найнижчих у світі рівнів антисемітизму - співпрезидент Асоціації єврейських громад

Серед країн Європи і світу Україна - країна з одним із найнижчих рівнів антисемітизму, повідомив виконавчий співпрезидент Асоціації єврейських організацій і громад України, виконавчий віце-президент Конгресу національних громад України Йосиф Зісельс.

"Україна - це країна з одним із найменших рівнів прояви антисемітизму і в світі, і в Європі", - заявив Зісельс під час дискусії на тему "Чи зростає в Україні рівень антисемітизму?" в Києві в середу.

У такий спосіб він спростував результати нещодавно оприлюдненого дослідження організації Anti-Defamation League, згідно з якими Україна опинилася на другому місці в Європі за рівнем антисемітизму.

За словами Зісельса, за останні три роки в Україні не було жодного нападу на ґрунті антисемітизму.

"Для порівняння, скажу вам, що в західноєвропейських країнах такі напади обчислюються десятками на рік, 50-60-70 нападів. Це Німеччина, Франція, Бельгія, Велика Британія, Сполучені Штати", - зазначив експерт.

Він також додав, що в 2005-2007 рр. в Україні був пік проявів ксенофобії та антисемітизму, коли фіксували до восьми фізичних нападів на рік.

"Позаторік було 24 випадки (вандалізму на рівні антисемітизму - ІФ), у 2018 році - 12 випадків, цього року те, що трапилося з пам'ятником Шолом Алейхему, - це 11-й випадок у цьому році загалом в Україні... І це мінімальний рівень за два-три десятиліття, протягом яких ми цим займаємося", - сказав він.

Зісельс, коментуючи дані рейтингу Anti-Defamation League, наголосив, "що це просто абсурдні результати, які інтерпретуються неправильно замість того, щоб дуже ретельно це вивчити і побачити те, що бачимо ми вже багато років - що рівень (антисемітизму в Україні - ІФ) дуже низький".

На його думку, Anti-Defamation League в своїх дослідженнях, по-перше, використовує дуже застарілу методику, по-друге, застосовує її в різних країнах, які мають різну ідентичність, і тому їхні громадяни по-різному сприймають запитання цієї організації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА