15:20 26.11.2019

Російські спецслужби намагалися завербувати полковника запасу ЗСУ

1 хв читати

У Запорізькій області контррозвідка Служби безпеки України викрила спробу вербування полковника запасу Збройних сил України спецслужбами РФ, повідомляє прес-центр СБУ.

"Контррозвідка СБУ встановила, що колишній військовослужбовець, полковник запасу Збройних сил України, під час поїздки до рідних, які живуть на тимчасово анексованій території АР Крим, потрапив у поле зору представників ФСБ РФ", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що представники ФСБ РФ змусили українця дати згоду на конфіденційну співпрацю із спецслужбою РФ. Так, за задумом кураторів, колишній військовослужбовець мав збирати відомості військового характеру щодо обороноздатності й бойової готовності військових частин, розташованих на території Запорізької області.

"Повернувшись додому, чоловік усвідомив протиправність і негативні наслідки такої співпраці й звернувся до Служби безпеки України, де детально розповів про обставини вербування і відпрацювання розвідувальних завдань", - зазначили в СБУ.

З огляду на це і те, що полковник запасу ЗСУ не виконав жодного завдання спецслужби РФ, суд звільнив його від кримінальної відповідальності за ч.2 ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА