20:33 18.11.2019

Дипломати зі США знали, що Зеленський відчував тиск з боку Трампа через Байдена

2 хв читати
Дипломати зі США знали, що Зеленський відчував тиск з боку Трампа через Байдена

Американські дипломати ще до розмови президента США Дональда Трампа і лідера України Володимира Зеленського, що призвела до початку процедури імпічменту в США, знали, що Київ відчуває тиск з боку Вашингтона, повідомляє в понеділок агентство Associated Press.

За даними агентства, Зеленський 7 травня провів зустріч в Києві. На ній він говорив про складне становище, в якому опинився через тиск з боку американської адміністрації, яка наполягала на необхідності провести розслідування щодо потенційного конкурента Трампа на виборах - Джо Байдена.

На зустрічі, зокрема, був присутній громадянин США Амос Хохштейн, що входить до наглядової ради української компанії "Нафтогаз".

Хохштейн ще до зустрічі розповів про її тему колишньому послу США в Україні Мері Йованович і ще двом співробітникам посольства США в Києві.

Після того, як зустріч відбулася, Хохштейн літав до Вашингтона, щоб повідомити Йованович про її підсумки, зазначає агентство.

Про зустріч, в якій брав участь Хохштейн, AP повідомляло наприкінці жовтня. Тоді агентство зазначало, що Зеленський та інші присутні провели "більшу частину тригодинної бесіди, обговорюючи, як впоратися з тиском з боку Трампа і його особистого адвоката Руді Джуліані, які бажали розслідування, і при цьому не бути втягнутими в американські вибори".

Зеленський, зазначає агентство, намагався приховати реальну тему зустрічі 7 травня, стверджуючи, що на ній обговорювалися питання енергетики.

Таким чином, Зеленський ще в травні хвилювався, що президент США Дональд Трамп і його адвокати намагаються схилити його до дій, які вплинуть на президентські вибори в США 2020 року, повідомили джерела агентства.

Ця інформація суперечить заявам республіканців, які стверджують, що Зеленський не відчував тиску з боку Трампа і його адвокатів, зазначає агентство. Саме те, що Трамп вимагав від України почати розслідування щодо потенційного суперника на виборах Джо Байдена, стало центральним елементом процедури імпічменту, ініційованої демократами в США.

Демократи почали процедуру імпічменту щодо президента 24 вересня 2019 року після того, як американський інформатор висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою Трампа з українським лідером Володимиром Зеленським, яка мала місце 25 липня цього року.

Під час розмови Трамп закликав Зеленського почати розслідування щодо Джо Байдена і його сина Хантера, а також з передбачуваного втручання в американські вибори 2016 року з території України.

Минулої середи стартували публічні слухання в рамках процедури імпічменту Трампа.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА