07:22 18.11.2019

Британський прем'єр має намір у разі перемоги на виборах вийти з ЄС і покінчити з невизначеністю

2 хв читати
Британський прем'єр має намір у разі перемоги на виборах вийти з ЄС і покінчити з невизначеністю

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон має намір у понеділок заявити, що рішуче налаштований вивести країну з Євросоюзу в разі перемоги консерваторів на парламентських виборах 12 грудня.

"З консервативним урядом більшості ви можете бути впевнені, що ми здійснимо Brexit і вийдемо з новою угодою, яку вже погоджено - це буде припиненням невизначеності і плутанини, які паралізували нашу економіку", - скаже Джонсон, виступаючи перед великим британським бізнесом.

Уривки з його майбутнього виступу були поширені напередодні.

На думку Джонсона, "Британія застрягла в глухому куті, а її економіка застрягла на першій передачі".

Прем'єр, під час виступу на щорічній конференції Конфедерації британської промисловості, скаже, що, хоча великі підприємства чітко дали зрозуміти, що вони не підтримують Brexit, ясно, що тепер і вони хочуть визначеності.

Зі свого боку, лідер британських лейбористів Джеремі Корбін у разі перемоги його партії на грудневих виборах планує дозволити підданим Великої Британії вибрати, чи хочуть вони покинути ЄС або залишитися в його складі.

"Ми надамо цей вибір британським підданим, і вони приймуть це рішення", - сказав лідер лейбористів у неділю в ефірі телеканалу BBC.

"За три місяці ми узгодимо реальний і осмислений варіант виходу (з ЄС - ІФ) і винесемо його на голосування разом з варіантом "залишитися"", - заявив Корбін.

На пряме запитання про те, чи хоче Корбін, щоб Велика Британія вийшла з ЄС, він відповіді не дав, зазначив, що бажає "тісних відносин з ЄС в майбутньому" і підкорятиметься рішенню британців щодо Brexit.

У Великій Британії 12 грудня призначили вибори в парламент, які ініціював чинний прем'єр-міністр країни Борис Джонсон. Він сподівається, що новий склад парламенту підтримає угоду про Brexit. Раніше депутати відкидали угоди з Брюсселем, укладені попередницею Джонсона Терезою Мей, а також самим Джонсоном.

Джонсон неодноразово звинувачував Корбіна в тому, що той відкрито не заявляє, якої позиції стосовно Brexit дотримується, і не розповідає про свої наміри щодо виходу Великої Британії з ЄС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Європол повідомляє про найбільшу в історії операцію проти ботнетів, в Україні та Вірменії заарештовано чотирьох зловмисників, восьмеро в розшуку

Електронне бронювання буде запущено на порталі "Дія"

Нічна ракетна атака залишила без світла понад 10 тис. абонентів на Хмельниччині - Міненерго

Донецька ОВА: Через обстріли поранено 8 місцевих жителів, із лінії фронту евакуйовано 199 осіб

Мета російської агресії - стерти українську культуру та національну ідентичність, заявляють у USAID

Рівненська ОДА оголосила про початок стратегічної співпраці з "Новою поштою" для підтримки реабілітації ветеранів

Корвет ВМС "Гетьман Іван Мазепа" провів перші ходові випробування - ЗМІ

Комітет Ради з питань свободи слова: відданість Мартиненка своїй справі завжди слугуватиме прикладом

Сирський: Ворог продовжує нарощувати угруповання військ на напрямку Стрілеча - Липці та в районі Вовчанська, сил недостатньо для прориву нашої оборони

У кримській бухті Вузька знищено два російські військові катери - ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА