10:21 17.11.2019

У Гонконзі під час протестів поліцейського поранили стрілою

2 хв читати
У Гонконзі під час протестів поліцейського поранили стрілою

Офіцер поліції дістав поранення стрілою під час акцій протесту в Гонконзі, повідомляє в неділю газета The South China Morning Post.

Стріла влучила поліцейському в гомілку, його відправили в лікарню.

У неділю сутички між поліцією і протестувальниками в Гонконзі проходять у районі Політехнічного університету.

Поліція застосовує проти активістів сльозогінний газ і водомети. Протестувальники, у свою чергу, закидають цеглою службовців, які розчищають заблоковані дороги біля університету.

Влада Гонконгу повідомила, що в понеділок, 18 листопада, з міркувань безпеки будуть закриті школи і дитячі садки. На тлі протестів вони не працюють вже кілька днів.

У Гонконзі з червня тривають масові протести. Причиною став намір влади міста внести зміни до закону про екстрадицію, які дозволили б висилати у країни, що не мають відповідної угоди з Гонконгом, зокрема в материковий Китай, підозрюваних у скоєнні злочинів.

У зв'язку з протестами ухвалення цих поправок було відкладено, а потім і скасовано. Однак протестні акції, які супроводжуються зіткненнями демонстрантів з поліцією, тривають з новими вимогами, зокрема введення в адміністративному районі системи прямих виборів керівництва. Протестувальники також виступають проти жорстоких дій поліції, які супроводжували попередні протестні акції.

Антиурядові акції посилилися на початку листопада, коли під час однієї з акцій загинув 22-річний студент. Після цього протестувальники почали будувати укріплення в деяких університетах, використовуючи їх як базу для протистояння поліції. Більшість університетів вони вже залишили, проте в Політехнічному університеті ситуація залишається напруженою.

На відміну від інших університетів, які захоплювали протестувальники, Політехнічний університет розташоваиний в центрі Гонконгу, поблизу кількох важливих транспортних вузлів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 26 обстрілів 9 громад Сумської області, одна людина загинула, двоє поранені

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА