15:23 16.11.2019

Захист засудженого за ДТП у центрі Харкова, в якому загинуло 6 осіб, оскаржив вирок

2 хв читати
Захист засудженого за ДТП у центрі Харкова, в якому загинуло 6 осіб, оскаржив вирок

Захист Геннадія Дронова, засудженого на 10 років позбавлення волі за ДТП, унаслідок якого в жовтні 2017 року загинуло 6 осіб, подали скаргу в Касаційний кримінальний суд Верховного суду України, повідомив адвокат Сергій Перепелиця.

"Подали касаційну скаргу", - сказав Перепелиця кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна.

Він повідомив також, що скаргу готував і подавав новий адвокат Дронова.

"Я більше не його адвокат, у нас закінчився договір. Скаргу подавав новий адвокат", - сказав Перепелиця.

Перепелиця був адвокатом Дронова на стадії досудового слідства і під час розгляду справи у Київському районному суді Харкова та Харківському апеляційному суді.

Як повідомлялося, ввечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської та провулку Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, вчинив зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і молодий чоловік). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, внаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus. За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) КК України.

2 лютого 2018 року обвинувальний акт стосовно Зайцевої та Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

Під час дебатів держобвинувачення зажадало визнати О.Зайцеву та Г.Дронова винними за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, внаслідок якого загинуло кілька осіб) КК України і призначити кожному покарання у вигляді позбавлення волі терміном десять років із позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки, а цивільні позови постраждалих задовольнити в повному обсязі. Захист Г.Дронова зажадав визнати його невинуватим з огляду на недоведеність складу злочину. О.Зайцева заявила, що готова нести будь-яке покарання, яке призначить суд. Її захист просив суд під час призначення покарання врахувати пом'якшувальні обставини (розкаяння та добровільне відшкодування збитків).

Матеріали щодо автошколи, де навчалася Зайцева, були виділені в окреме провадження за ст. 367 (службова недбалість) КК України.

26 лютого 2019 року Київський райсуд Харкова визнав Дронова і Зайцеву винними і засудив обох до максимальних термінів позбавлення волі, передбачених статтею (по 10 років) і позбавлення права керувати транспортними засобами на 3 роки.

14 серпня Харківський апеляційний суд відмовився пом'якшити покарання Олені Зайцевій, обвинуваченій в ДТП, внаслідок якого в жовтні 2017 року загинуло 6 осіб, і скасувати вирок суду першої інстанції і закрити кримінальне провадження щодо іншого обвинуваченого в смертельній аварії Геннадія Дронова.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА