18:28 15.11.2019

Суд відпустив Алякіна під нічний домашній арешт

2 хв читати

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід чоловіку народного депутата України Ганни Скороход - підприємцю Олексію Алякіну у вигляді домашнього арешту в нічний час на термін 60 днів

"Суд застосував домашній арешт щодо затриманого в нічний час: з 21:00 до 7:00 він має перебувати за місцем проживання. Також суд зобов'язав його носити електронний браслет", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

У прокуратурі зазначили, що термін дії постанови і покладених обов'язків суд визначив на два місяці до 15 січня 2020 року.

Алякін відбуватиме домашній арешт за місцем проживання - місто Бориспіль Київської області. Крім того, оскільки прокуратура клопотала про екстрадиційний арешт, рішення суду оскаржуватиметься.

Як повідомлялося, Алякіна 14 листопада в Києві затримали співробітники Нацполіції за дорученням Генеральної прокуратури України у зв'язку з розшуком у РФ.

У свою чергу прес-служба Генеральної прокуратури України з огляду на заяву одного з народних депутатів Верховної Ради підтвердила факт затримання громадянина РФ, який перебуває в міжнародному розшуку, для притягнення до кримінальної відповідальності за підозрою в шахрайстві в особливо великих розмірах.

"Екстрадиційну перевірку проводить прокуратура Києва, за її результатами буде зроблено висновок про відсутність або наявність обставин, які можуть перешкоджати видачі. Раніше цей громадянин намагався уникнути екстрадиції шляхом оформлення громадянства України через надання міграційній службі неправдивих відомостей", - йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі зазначили, що 9 серпня 2018 року зазначену особу вже затримували на території Київської області.

11 листопада 2019 року розшук правопорушника відновлено, в результаті чого його було затримано.

14 листопада Скороход заявила про тиск на її сім'ю з боку Офісу президента України, правоохоронних органів через її голосування у Верховній Раді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА