14:14 08.11.2019

У Брюсселі не коментують законопроекту німецького уряду про пом'якшення Газової директиви ЄС для "Північного потоку-2", але моніторитимуть виконання

1 хв читати
У Брюсселі не коментують законопроекту німецького уряду про пом'якшення Газової директиви ЄС для "Північного потоку-2", але моніторитимуть виконання

Європейська Комісія не коментує законопроекту, внесеного урядом Німеччини до бундестагу, що спрямований на виключення газопроводу "Північний поток-2" з-під дії Третьої газової директиви, проте відстежуватиме виконання європейського законодавства національними урядами.

Так прокоментувала представник Європейської Комісії Міна Андрєєва провальне голосування відповідного законопроекту. "Як завжди, ми не коментуватимемо законопроектів. Тому ми не коментуватимемо конкретно цю дискусію. Але, як і для всіх директив, комісія моніторитиме національне транспонування всіма 28 державами-членами і стежитиме, якщо будуть якісь невідповідності", - констатувала вона.

Андрєєва наголосила, що комісія "віддана цілям Енергетичного союзу, що передбачає енергетичну безпеку, солідарність і створення диверсифікованого та конкурентного енергетичного ринку". "Для цього ЄС має чіткі правила, що застосовні до всіх трубопроводів, які використовують для транспортування газу на європейський ринок. І це (відповідальність) національних урядів застосувати газові директиви в національному законодавстві", - зазначила представник ЄК.

Як повідомлялося, бундестагу в ніч на п'ятницю не вистачило голосів для ухвалення поправок до Газової директиви ЄС. Тепер голосування перенесено на невизначений термін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА