08:03 01.11.2019

Кличко: Другий вестибюль станції метро Святошин київського метрополітену відкриють 1 листопада

2 хв читати
Кличко: Другий вестибюль станції метро Святошин київського метрополітену відкриють 1 листопада

Мер Києва Віталій Кличко перевірив відремонтований другий вестибюль станції метро Святошин, який відкриється для пасажирів 1 листопада, повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації.

"Оновлена станція "Святошин", яку ми відкрили після ремонту в березні, стала пілотною. В якому сенсі? - Тут ми впроваджували сучасні норми доступності в побудовану в радянські часи станцію. Загалом, на станції встановили 3 ліфти і 3 підйомники, обладнали тактильні смуги, навігацію, звукові сигнали. Консультації щодо потреб маломобільних категорій населення надавала Асамблея людей з інвалідністю", - сказав Кличко.

Як зазначається, у другому вестибюлі для можливості пересування людей з інвалідністю встановили один ліфт і два вертикальних підйомники. Виклали тактильну плитку, встановили покажчики. Оновили покриття підлоги, стін, стелі вестибюля і прилеглого переходу. Встановили нові двері на вході до вестибюльної. Здійснили благоустрій території біля станції.

"Виконали тут і всі необхідні роботи з заміни систем функціонування станції. Пасажири їх не бачать але вони важливі для щоденної роботи станції. Це системи пожежної безпеки, вентиляції, зв'язку, оповіщення, освітлення, водопостачання, гідроізоляції та відеоспостереження", - розповів мер.

Святошине - це великий транспортний хаб. Сюди приходить електричка, приміський транспорт, міський наземний громадський транспорт. Пасажиропотік тільки на станції метро - в середньому близько 35 тис. пасажирів щодня.

Кличко також згадав і про систему оплати проїзду в столичному метрополітені. Зокрема, він зазначив, що за підрахунками, користувачів жетонів залишилося 13%.

"До кінця цього року QR-квиток на разовий проїзд повністю замінить жетони. Вже сьогодні можна користуватися електронним квитком, а при його поповненні на 50 поїздок, кожна поїздка буде коштувати 6,5 грн", - зазначив мер Києва.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Один з постраждалих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанської громади у важкому стані

Генштаб ЗСУ: Російські війська активізували наступальні дії на покровському та лиманському напрямках, продовжують штурмувати позиції ЗСУ в районі Вовчанська

Разумков: Для уникнення різночитань про легітимність президента треба було давно отримати роз'яснення КС

Унаслідок ворожого обстрілу Херсона постраждала жінка - ОВА

Наявність військово-облікового документа у чоловіків 18-60 років у пунктах пропуску перевірятимуть із 18 травня - Держприкордонслужба

Кількість постраждалих у Вовчанській громаді після ворожого обстрілу збільшилася до шести осіб

Данія оголосила про новий пакет військової допомоги для України на EUR750 млн

"Інтерпайп" Пінчука передав військовим на харківському та донецькому напрямках FPV-дрони та "мавіки"

Парламентарії України, Литви та Польщі готують спільну декларацію щодо заборони агропродукції РФ і Білорусі в ЄС

СБУ затримала коригувальницю ворожого вогню на Житомирщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА