18:23 23.10.2019

У Мінсоцполітики роз'яснили порядок збільшення розміру субсидій у новому опалювальному сезоні

2 хв читати
У Мінсоцполітики роз'яснили порядок збільшення розміру субсидій у новому опалювальному сезоні

Нова постанова КМУ щодо спрощення умов призначення житлових субсидій дозволить надавати адресну допомогу і збільшить її розмір для найменш забезпечених категорій населення, така інформація була опублікована на сторінці Міністерства соціальної політики України в Facebook 23 жовтня.

У Міністерстві соцполітики пояснили, що відповідна постанова Уряду від 20 жовтня поки що не вплине ані на принцип розрахунку субсидій, ані на розмір субсидій у нинішньому опалювальному сезоні. У законну силу зміни вступлять тільки з 1 травня 2020 року і торкнуться вони, в основному, одержувачів субсидій з найвищими доходами.

“У постанові про спрощення умов призначення субсидій є пункт про зміну у формулі відсотка з 15 до 20%. Він вступає в дію з 1 травня 2020 року і не має жодного відношення до нинішнього опалювального сезону. Але ніякої зради в цьому немає. Принцип розрахунку субсидій зовсім не змінився і визначається індивідуально. При цьому зміна відсотка матиме наслідки для одержувачів з найвищими доходами – оскільки їх розмір субсидії зменшиться”, – повідомило Міністерство соцполітики.

Також повідомляється, що вивільнені за рахунок таких змін кошти будуть направлені на розширення програми допомоги малозабезпеченим сім’ям, які мають доходи менше прожиткового мінімуму. Це означає – чим менші доходи домогосподарства, тим більшою буде субсидія.

“В дію вступає ще один принцип – адресність. Переправити підтримку на тих, хто її справді потребує. Наприклад, якщо в опалювальному сезоні 2018-2019 років середній розмір платежу від доходу сім’ї становив 9,78% (хоч в формулі показник дорівнював 15%), при цьому більше 40% сімей сплачували всього до 7% , а ще 30% - 10% доходу...Тобто зміна у формулі з 15% до 20% не означає такий відсоток сплати. При цьому середній відсоток платежу зросте і буде на рівні 13,5%”, – заявили у Міністерстві.

У Міністерстві соцполітики також запевняють, що у бюджеті на 2020 рік на виплату субсидій закладено 47 628,6 млн грн, а цієї суми достатньо, щоб допомогти усім, хто потребує.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА