08:35 18.10.2019

У Білому домі пояснили затримку військової допомоги Україні

2 хв читати
У Білому домі пояснили затримку військової допомоги Україні

Виконуючий обов'язки керівника адміністрації Білого дому Мік Малвейні спростував свої заяви про те, що затримка виділення військової допомоги Україні була частково пов'язана з розслідуванням щодо демократів.

"Дозвольте мені прояснити, не було абсолютно ніякої послуги за послугу щодо української військової допомоги і будь-яким розслідуванням щодо виборів 2016 року", - йдеться в заяві Малвейні, поширеній Білим домом.

Малвейні уточнив, що допомога в сфері безпеки була затримана тільки тому, що адміністрація вивчала, чи роблять інші країни достатній внесок і через заклопотаність з приводу корупції.

"Президент ніколи не говорив мені затримувати будь-які гроші, поки українці не зроблять що-небудь, пов'язане з сервером", - додав він.

При цьому раніше Малвейні під час брифінгу заявив, що адміністрація Трампа затримала майже $ 400 млн військової допомоги Україні почасти тому, що президент США вимагав від Києва розслідувати теорію про причетність України до злому сервера Демократичного національного комітету (DNC) в 2016 році.

"Чи говорив він (Трамп) мені в минулому про корупцію, пов'язану з сервером національного комітету Демократичної партії? Однозначно. Жодних питань з цього приводу. Але це було все. Ось чому ми затримали гроші", - сказав він.

США 12 вересня розморозили $ 250 млн, що виділяються на військові потреби України. До цього Трамп просив свою команду переглянути програму допомоги Україні в галузі безпеки.

Пізніше американські ЗМІ пов'язали це зі спробою Трампа натиснути на президента України Володимира Зеленського і переконати його провести розслідування щодо сина свого політичного суперника Джо Байдена.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА