16:19 09.10.2019

Директор ДБР очікує роз'яснення суду щодо внесення до ЄРДР відомостей за заявою Т.Чорновол

2 хв читати

 Директор Державного бюро розслідувань (ДБР) Роман Труба зазначає, що прийме рішення про внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) відомостей про нібито скоєння злочину зі створення злочинної організації екс-заступником глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича Андрієм Портновим за заявою екс-нардепа Тетяни Чорновол після отримання від суду механізмів роз'яснення відповідного рішення.

"Сьогодні ми прийняли звернення, які подала Тетяна Чорновол, я їх розгляну, їх розгляне уповноважена особа, і в результаті викладення всіх обставин відповідно до закону буде ухвалено рішення про внесення (даних до Єдиного реєстру досудових розслідувань - ІФ)", - сказав він на брифінгу в середу.

Труба зазначив, що рішення суду про внесення відомостей до ЄРДР, які, за словами Чорновол, зобов'язують його розпочати досудове розслідування проти Портнова, справді є.

"Воно надійшло на виконання до ДБР, але до цього рішення були певні питання про механізм його виконання. І слідчі бюро не відмовляли в реєстрації кримінального провадження, звертаю на це увагу", - наголосив він.

Труба запевнив, що прийме рішення з цього питання після отримання в суді роз'яснень щодо механізму виконання цього рішення.

"Я чітко стверджую: жодних політичних мотивів при ухваленні рішень у ДБР не існує... Політики в ДБР не існує, політика є біля стін, при вході до ДБР. Жодних звернень до представників будь-якої гілки влади стосовно внесення або невнесення (матеріалів до ЄРДР - ІФ), написання заяв не існувало, не існує і не існуватиме. Це протизаконно... ДБР не працює незаконними методами", - сказав Труба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА