17:48 07.10.2019

Денісова просить Москалькову забезпечити медобстеження утримуваного в РФ українця Віктора Шура

1 хв читати
Денісова просить Москалькову забезпечити медобстеження утримуваного в РФ українця Віктора Шура

В утримуваного в РФ громадянина України, політв'язня Віктора Шура погіршився стан здоров'я, повідомляє уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова з посиланням на його родичів.

"Протягом місяця його турбують сильні головні болі, болі в серці, підвищений тиск та набряк обличчя. Крім того, вони повідомили, що Віктор звертався по медичну допомогу, але не отримав її", - написала Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

За її словами, в серпні 2018 року вже була аналогічна ситуація: сталося загострення хронічних хвороб. Ситуація щодо погіршення стану здоров'я Віктора має системний характер, зазначає омбудсмен.

"Тому звернулася до уповноваженого з прав людини РФ Тетяни Москалькової вжити заходів та забезпечити проведення відповідного медичного обстеження та лікування", - повідомила Денісова.

За даними омбудсмена, Шура затримали в РФ у жовтні 2014 року, а в жовтні 2015 року засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито розвідувальну діяльність у Брянській області РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА