07:16 07.10.2019

ЄС до кінця наступного тижня з'ясує, чи можливо укласти угоду щодо Brexit

2 хв читати
ЄС до кінця наступного тижня з'ясує, чи можливо укласти угоду щодо Brexit

ЄС до кінця наступного тижня визначить, чи можливо добитися з Великою Британією угоди щодо Brexit, заявив у неділю президент Франції Емманюель Макрон в телефонній розмові з британським прем'єром Борисом Джонсоном.

"Макрон дав зрозуміти, що переговори в найближчі дні повинні швидко просуватися, за участі (координатора ЄС на переговорах Мішеля Барньє - ІФ), щоб до кінця наступного тижня дати висновок з приводу того, чи можливо укласти угоду при дотриманні поваги до принципів ЄС", - цитують французькі ЗМІ витримки із заяви Єлисейського палацу.

У тій же телефонній розмові Джонсон "представив найостанніші пропозиції" щодо Brexit, також йдеться в заяві.

ЗМІ зазначають, що раніше британська влада дала зрозуміти про готовність пом'якшити деякі аспекти свого плану угоди щодо Brexit; одночасно Лондон закликав Брюссель проявити гнучкість.

Вихід Великої Британії з ЄС запланований на 31 жовтня 2019 року. Британський парламент прийняв закон, згідно з яким прем'єр-міністр країни Борис Джонсон, якщо до 19 жовтня не вдасться скоординувати угоду про Brexit c ЄС, повинен буде попросити у Брюсселя тримісячну відстрочку. Однак прем'єр раніше попереджав, що швидше "помре в стічній канаві", ніж проситиме про подібні речі ЄС.

Цього тижня Борис Джонсон опублікував свої пропозиції щодо вирішення пов'язаних з Ірландією проблем при Brexit, які Велика Британія направила ЄС. Ці пропозиції повинні прийти на зміну "страхувальному плану", погодженому з ЄС попереднім британським прем'єром Терезою Мей.

Однак пропозиції Джонсона в ЄС зустріли досить холодно. Так, прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар минулої середи заявив, що нові пропозиції Лондона щодо Brexit у разі реалізації не зможуть досягти тих цілей, на досягнення яких спрямований нинішній "страхувальний план" з ірландського кордону. Думка голови уряду країни, що межує з Північною Ірландією, у цьому разі є принципово важливою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА