13:05 01.10.2019

Стартував відбір полярників у експедицію на станцію "Академік Вернадський"

2 хв читати
Стартував відбір полярників у експедицію на станцію "Академік Вернадський"

У вівторок, 1 жовтня, стартував конкурс з відбору команди полярників у 25-у Українську антарктичну експедицію на 2020-2021 роки, оголошений Національним антарктичним науковим центром Міністерства освіти і науки України.

"Ми знову шукаємо найкращих професіоналів і водночас романтиків, які проведуть цілий рік на станції "Академік Вернадський". Хочу зауважити, що до роботи 25-ї Української антарктичної експедиції 2020-2021 років буде прикуто надзвичайно багато уваги. Адже 2020 року спершу весь світ святкуватиме 200-ліття відкриття Антарктиди, а потім Україна відзначатиме першу чверть століття нашої станції", - наводить прес-служба слова керівника Національного антарктичного наукового центру (НАНЦ) Міносвіти Євгена Дикого.

У 25-у УАЕ шукають 12 осіб: сімох вчених, лікаря, кухаря, дизеліста-електрика, системного механіка та системного адміністратора зв'язку. Вчені мають працювати за такими напрямами досліджень: геолого-геофізичні; гідрометеорологічні та океанографічні; геокосмічні; біологічні.

"Цього року ми знову не ставимо жодних обмежень - головне, щоб кандидати або кандидатки були фахівцями у своїх напрямах і мали необхідне здоров'я для роботи в Антарктиді", - додав Дикий.

В інформації зазначається, що загальні вимоги до кандидатів - відсутність хронічних захворювань і протипоказань до роботи в умовах Антарктиди, володіння іноземною мовою, неконфліктність і комунікабельність.

Більш детальні вимоги до конкурсантів можна подивитися на сайті Міністерства. Там же є вся інформація про етапи конкурсу, оплату праці та забезпечення зимівників.

Документи приймаються до 1 листопада.

Як повідомлялося, наприкінці березня 2019 року на станцію "Академік Вернадський" вирушила 24-та українська антарктична експедиція. До неї увійшли 12 учасників: десять чоловіків і дві жінки. Склад команди - семеро наукових, троє інженерно-технічних працівників, лікар і кухар.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Група Єрмака-Расмуссена пропонує встановити часові рамки вступу України до НАТО - до липня 2028 року

ВР пропонують звернутися до Кабміну оприлюднити інформацію про місцеперебування військовозобов'язаних - близьких родичів керівників органів держвлади

Міністр оборони розповів представникам британської Лейбористської партії про потреби ЗСУ

У Києві біля "Либідської" прорвало трубопровід, наземний транспорт зупинено, метро працює у звичайному режимі - КМДА

Для нас важливо, щоб США взяли участь у Саміті миру - Зеленський

На фронті від початку доби відбулося вже 73 бойових зіткнення, на харківському напрямку було вже 8 ворожих атак, на покровському 24 - Генштаб

Голови парламентів України та Туреччини обговорили активізацію співпраці законодавчих органів

У Києві біля "Либідської" прорвало трубопровід, наземний транспорт зупинено, метро працює у звичайному режимі - КМДА

СБУ і Нацполіція затримали "чорних зброярів", які продавали криміналітету трофейну зброю в прифронтових районах

У Харківській області з-під обстрілів евакуйовано понад 7,5 тис. мирних жителів, зокрема 568 дітей - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА