08:10 28.09.2019

США анонсують нові санкції щодо Венесуели, які торкнуться Куби

2 хв читати
США анонсують нові санкції щодо Венесуели, які торкнуться Куби

Спецпредставник США з питань Венесуели Еліот Абрамс пообіцяв новий раунд санкцій, спрямованих проти Венесуели та пов'язаних з Кубою, повідомляє видання Washington Free Beacon.

"Наступний раунд санкцій, більш ніж ймовірно, буде зосереджений на все більш провокаційній участі Куби в зміцненні (влади - ІФ) Мадуро, яка незаконно транспортувала тисячі барелів венесуельської нафти в Гавану, порушуючи міжнародні санкції", - цитує видання слова Абрамса.

У розмові з виданням "на полях" Генасамблеї ООН в Нью-Йорку на цьому тижні Абрамс зазначив, що президент Венесуели Ніколас Мадуро "зіштовхується з великим, ніж будь-коли тиском, оскільки Сполучені Штати посилюють режим санкцій і працюють з лідерами країн Європи і Латинської Америки над продовженням тиску на режим Мадуро, який Сполучені Штати вважають незаконним".

"Мінфін оголосив про деякі санкції на цьому тижні, і ви побачите, що це буде тривати. Деякі санкції більше націлені на Кубу і на спроби запобігти доставці на Кубу близько 80 тис. барелів на день", - сказав він.

Раніше у вересні Абрамс заявив, що у Вашингтоні не виключають можливості введення санкцій щодо "Роснефти" (MOEX: ROSN) через збільшення торгівлі нафтою з Венесуелою. Як повідомляла "Роснефть" у звіті, в I півріччі 2019 року компанія більш ніж удвічі збільшила закупівлі нафти на міжнародному ринку (до 109,7 млн барелів), зокрема через поставки з Венесуели в рахунок раніше виданих передоплат. "Роснефть" пояснювала, що поставки в рамках передплачених (до ведення санкцій) контрактів не порушують режим санкцій і дозволені американською владою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА