07:04 28.09.2019

Трохи менше половини американців за імпічмент Трампу - опитування

2 хв читати
Трохи менше половини американців за імпічмент Трампу - опитування

Майже половина американців підтримує проведення ініційованої демократами процедури імпічменту щодо президента США Дональда Трампа, свідчать результати опитування газети The Hill.

Згідно з його даними, 47% опитаних виступають на підтримку цієї процедури. Зазначається, що цей показник на 12 процентних пунктів вище, ніж у червні цього року.

Ще 42% заявили, що не згодні з рішенням демократів почати процедуру імпічменту. Решта - 11% - не визначилися з відповіддю.

Опитування проводилося 26-27 вересня - вже після старту в палаті представників процедури імпічменту. В опитуванні взяли участь понад 1 тис. осіб.

У середу спікер палати представників США Ненсі Пелосі оголосила про рішення почати процедуру, мета якої - визначити, чи є підстави для оголошення імпічменту президенту країни Дональду Трампу.

Приводом стало повідомлення, передане співробітником американської розвідки своєму керівництву, щодо змісту телефонної розмови Трампа з президентом України Володимиром Зеленським у липні цього року. Воно на вимогу конгресменів було передано їм для ознайомлення.

Раніше західні ЗМІ повідомили, що Трамп 25 липня намагався в телефонній бесіді переконати Зеленського в необхідності почати розслідування щодо Хантера Байдена - сина колишнього віце-президента Джо Байдена.

На вимогу законодавців стенограма бесіди Трампа із Зеленським у липні також була передана їм для вивчення. Разом з тим, як повідомляють ЗМІ, це не змусило їх відмовитися від згортання процедури імпічменту.

Раніше на цьому тижні Білий дім опублікував стенограму цієї розмови. Її складено на основі записів співробітників адміністрації США, присутніх у кабінеті Трампа під час телефонної розмови із Зеленським.

Згідно зі стенограмою, Трамп дійсно просив Зеленського провести розслідування у справі Байдена. Однак в тексті немає ознак погроз і шантажу з боку американського президента. Сам Зеленський раніше на цьому тижні запевнив, що Трамп не чинив на нього тиск у справі Байдена.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Актора Депардьє взяли під варту в Парижі - ЗМІ

Україна вперше взяла участь у навчаннях із кібероборони Locked Shields 2024

Українсько-польський кордон розблоковано, переговори щодо співпраці агросекторів двох країн продовжаться влітку - Мінагрополітики

Найближчими днями в Україні буде тепло, переважно без опадів

Глава УГКЦ: Зробімо все можливе, щоб обмін "всіх на всіх" став пасхальною дійсністю

Інформація про мирні переговори з РФ, що готуються в червні, неправдива - Центр протидії дезінформації

Петиція із закликом прибрати Булгакова з публічного простору Києва набрала потрібну кількість голосів

ДІАМ анулювала дозвіл на будівництво 14 ЖК на території НАУ

У ПП "Гребенне - Рава-Руська" відновлено пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Атаковано енергооб'єкт на сході країни, Україна отримувала й передавала е/е до Польщі - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА