20:44 24.09.2019

Джонсон все ще націлений на вихід Великої Британії з ЄС до 31 жовтня

2 хв читати
Джонсон все ще націлений на вихід Великої Британії з ЄС до 31 жовтня

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у вівторок підтвердив, що поважає рішення британського суду, який визнав незаконним припинення роботи британського парламенту, але попередив, що це ніяк не вплине на плани щодо виведення країни з ЄС.

"Давайте будемо говорити цілком зрозуміло: ми поважаємо судову владу в нашій країні, ми поважаємо суд", - сказав Джонсон журналістам на зустрічі з президентом США Дональдом Трампом на полях Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Водночас Джонсон підкреслив, що він "абсолютно не погоджується з тим, що змушені були сказати" судді.

Джонсон підкреслив, що населення Великої Британії бажає вирішити питання з Brexit до 31 жовтня, і британський уряд має намір це реалізувати. Джонсон раніше неодноразово обіцяв, що Велика Британія вийде з ЄС 31 жовтня 2019 року, навіть якщо не зможе укласти угоди з Брюсселем.

"Я думаю, що нам потрібно рухатися далі в питанні Brexit ... Не важливо, чи голосували вони (британці - ІФ) за вихід або проти, вони хочуть, щоб це було доведено до кінця до 31 жовтня. І ми це зробимо", - сказав Джонсон

Трамп, зі свого боку, заявив, що він ніяк не відреагував на повідомлення про рішення британського суду щодо призупинення роботи парламенту, і зазначив, що, на його думку, Джонсон зможе врегулювати ситуацію з Brexit.

"Він професіонал. Для нього це лише ще один робочий день", - сказав Трамп.

"Я не думаю, що буде ще один референдум, я не думаю, що щось станеться. Він (Джонсон - ІФ) з цим впорається", - сказав Трамп.

Раніше у вівторок Верховний суд Великої Британії одностайно виніс постанову, згідно з якою рішення прем'єра Бориса Джонсона призупинити роботу парламенту до 14 жовтня є протизаконним. До такого рішення прийшли всі одинадцять суддів, які брали участь у розгляді справи.

При цьому в постанові Верховного суду підкреслюється, що парламентарії мають право зібратися якнайшвидше. Спікер Палати громад Джон Беркоу у вівторок повідомив, що парламент відновить роботу в середу об 11:30 за місцевим часом.

Джонсон у вівторок вже заявляв, що хоча він не вважає правильною постанову Верховного суду щодо призупинення роботи парламенту, однак це вердикт, який необхідно поважати.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА