19:06 24.09.2019

Спасибко, як і Давтян, не має наміру звільнятися з посади заступника голови КМДА

3 хв читати
Спасибко, як і Давтян, не має наміру звільнятися з посади заступника голови КМДА

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко заявляє, що заяви про звільнення з посади не писав, не планував і не має наміру це робити.

"Заяву про звільнення писати не планував, не писав і в цих обставинах писати не буду", - написав Спасибко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

При цьому він зазначив, що голова КМДА Володимир Кличко минулого тижня справді звернувся до нього з проханням написати заяву про звільнення без пояснень причин і скарг на його роботу. "Я не питав подробиць, але попросив час на роздуми і можливість знайти нову роботу та перевестися або працевлаштуватися в іншому місці. І буквально вранці в понеділок я про своє звільнення, як про вирішене вже питання, дізнаюся з трансляції брифінгу керівника одночасно з усіма провідними ЗМІ країни. Я відверто шокований", - пише заступник голови КМДА.

Спасибко зазначає, що дізнався зі ЗМІ, що причиною його можливого звільнення стали пов'язані з Генпланом Києва питання, однак із березня відповідальним за цей напрям є інший заступник голови КМДА В'ячеслав Непоп, тож не хоче "бути людиною, на яку покладають відповідальність за провали, які я не здійснював".

Крім того, за його словами, з огляду на розпорядження від 20 вересня, зрозуміло, що контролюватиме департамент містобудування та архітектури і департамент земельних ресурсів КМДА інший заступник. "Можливо, перерозподіл сфер впливу і був основною метою всіх цих дій", - зазначає заступник голови КМДА.

Спасибко заявив, що "не заслуговує на таке ставлення" до нього та до його роботи і має намір надалі продовжувати працювати на благо Києва, а про свої подальші рішення і кроки повідомить пізніше.

Як повідомлялося, раніше про аналогічне рішення повідомив інший заступник голови КМДА Дмитро Давтян. "Заяву не писав, писати не збираюся, а про це дізнався з новин", - написав Давтян у Facebook, додавши, що хоче "продовжити працювати для блага киян".

23 вересня Кличко попросив Давтяна і Спасибка написати заяви про відставку і заявив про наміри подати відповідні проекти подань на звільнення до Кабінету Міністрів. За словами мера, обов'язки Давтяна та Спасибка розподілено між іншими заступниками, зокрема новим радником Максимом Бахматовим, якого у майбутньому також буде призначено його заступником.

Спасибка і Давтяна було призначено заступниками голови КМДА у 2016 і у 2017 роках відповідно.

Раніше Офіс президента України звернувся до Кабінету Міністрів з проханням внести подання на звільнення Кличка з посади голови КМДА. 5 вересня Кабмін погодив звільнення.

Кличко назвав ініціативи з розділення влади в столиці та відсторонення його з посади голови КМДА такими, що суперечать законодавству, й додав, що має намір обстоювати нинішній порядок, згідно з яким обраний мер столиці автоматично призначається головою міськадміністрації. Він наголосив, що поділ посад і впровадження у столиці "двовладдя" є антиконституційним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА