08:30 14.09.2019

Вісім військових ЗС України поранені внаслідок 22 обстрілів бойовиків на Донбасі

2 хв читати
Вісім військових ЗС України поранені внаслідок 22 обстрілів бойовиків на Донбасі

За минулу добу бойовики 22 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранені вісім українських військових, повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

"13 вересня збройні формування Російської Федерації і її найманці 22 рази порушили режим припинення вогню ... За минулу добу під час виконання бойових завдань вісім військовослужбовців отримали поранення різного ступеня тяжкості", - йдеться в повідомленні, на сторінці штабу ООС в соцмережі Фейсбук у суботу вранці.

Як зазначається, противник обстрілював позиції українських військовослужбовців із забороненої Мінськими угодами калібрів зброї, а саме - мінометів калібру 120 мм і 82 мм.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики 14 разів обстріляли позиції ООС. Зокрема, чотири рази неподалік Новотроїцького - з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї, поблизу Мар'їнки - зі снайперської і стрілецької зброї, двічі біля Талаківки - зі стрілецької зброї, двічі навколо Авдіївки - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, у Опитного - з автоматичного гранатомета, поблизу Верхньоторецького - з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї, неподалік Водяного - з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї, поблизу Пищевика - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, поблизу Гнутового - з метою нанесення максимальної шкоди українським військовим противник застосував кілька безпілотних літальних апаратів (БПЛА), серед них - один з підвісом для скидання гранатометних пострілів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив 8 обстрілів позицій Об'єднаних сил в районі Зайцевого - з міномета калібру 82 мм, поблизу Майорська - з міномета калібру 82 мм і стрілецької зброї, чотири рази неподалік Новгородського - з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, автоматичних гранатометів і стрілецької зброї, неподалік Новолуганського - з міномета калібру 82 мм, поблизу Хутора Вільного застосував протитанковий ракетний комплекс.

"З початку поточної доби збройні формування Російської Федерації і її найманці один раз порушили режим припинення вогню в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", - додали в штабі.

Противник здійснив обстріл позицій Об'єднаних сил неподалік Новолуганського з міномета калібру 120 мм.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі кількість загиблих зросла до п'яти, поранення дістали 32 людини, із них 25 госпіталізовано

НБУ виключив Fondy з реєстру платіжних систем після інформації правоохоронців

На Ставці обговорювали питання звільнення полонених - Зеленський

Важливо, щоб усі служби, від роботи яких залежить життя українців, були швидкими - Зеленський про удари по Одесі та Харкову

Україна вкотре уточнила інформацію про відступ від зобов'язань за Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод

Начальники генштабів країн НАТО радитимуться в Брюсселі 16 травня у межах Військового комітету альянсу

У Харкові перейменовано дві станції метро та понад 360 топонімів

В Одесі кількість загиблих через ракетний удар зросла до чотирьох осіб, поранені 27, серед них - вагітна жінка і двоє дітей - ОВА

АсМАП просить прем'єра вирішити проблему мобілізації водіїв-далекобійників прямо з рейсів

Кількість загиблих в Одесі від ракетного удару збільшилася до трьох осіб, іще 20 поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА