07:27 14.09.2019

Колишній британський прем'єр не виключив нового референдуму щодо Brexit

2 хв читати
Колишній британський прем'єр не виключив нового референдуму щодо Brexit

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон заявив, що не можна виключати нового референдуму щодо виходу країни з Євросоюзу для подолання нинішньої політичної кризи.

"Я не думаю, що це можна виключити, тому що ми застрягли", - сказав Кемерон в інтерв'ю виданню Times.

Політик пояснив: "Я не кажу, що це станеться або має статися. Я просто говорю, що зараз не можна це виключати, оскільки саме зараз необхідно знайти шлях виходу з блокади".

Кемерон був прем'єром Великої Британії від Консервативної партії з 2010 до 2016 року і вступав за збереження членства в ЄС. Після того, як британці проголосували за вихід з Євросоюзу, він пішов у відставку.

Королева Великої Британії Єлизавета II підписала 9 вересня закон, який відкладає вихід країни з ЄС у разі, якщо до 31 жовтня 2019 року не підписано угоду з Брюсселем.

Відповідно до закону, прем'єр-міністр Борис Джонсон повинен попросити ЄС перенести крайній термін Brexit на 31 січня 2020 року. Мета цього заходу - уникнути "жорсткого" виходу з ЄС - без двосторонньої угоди з Брюсселем.

Раніше стало відомо, що Джонсон 16 вересня проведе зустріч у форматі робочого обіду з головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером.

Перед цим британський прем'єр висловив оптимізм з приводу можливості угоди з Брюсселем.

Джонсон зазначив, що зараз угода з ЄС сира, але він "стримано оптимістичний" щодо укладання угоди, так як, за його словами, "спостерігається прогрес" у переговорах щодо Brexit.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА