19:40 06.09.2019

На Київщині СБУ викрила організоване угруповання на постачанні зброї кримінальним колам

1 хв читати
На Київщині СБУ викрила організоване угруповання на постачанні зброї кримінальним колам

У Київській області викрита і блокована діяльність організованого злочинного угруповання, яке спеціалізувалося на незаконному виготовленні та збуті засобів ураження, повідомляє прес-центр СБ України.

В оприлюдненому в п'ятницю ввечері повідомленні йдеться, що співробітники Головного управління з боротьби з корупцією і оргзлочинністю СБУ встановили, що до складу групи входило троє жителів Київщини. Вони переробляли травматичну зброю на бойову для реалізації представникам кримінальних кіл. За оперативною інформацією, отриману зброю кримінальники планували використовувати для здійснення тяжких і особливо тяжких злочинів.

Також фігуранти справи продавали засоби ураження через мережу "Інтернет" і послуги поштового зв'язку клієнтам з інших регіонів України.

Оперативники спецслужби задокументували кілька фактів незаконного збуту зловмисниками зброї і боєприпасів.

"Під час санкціонованих слідчих дій за місцем проживання та в підсобних приміщеннях учасників групи виявлено велику кількість переробленої стрілецької зброї, пістолетів іноземного виробництва для стрільби бойовими патронами і боєприпаси. Також вилучено глушники та обладнання для виготовлення та переобладнання засобів ураження", - йдеться в повідомленні.

В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Викриття зловмисників проводилося спільно зі слідчим управлінням Нацполіції Київщини під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА