14:49 03.09.2019

Суд залишив під арештом помічника Гримчака

2 хв читати
Суд залишив під арештом помічника Гримчака

Чернігівський апеляційний суд залишив без змін постанову про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру застави в сумі 4 млн грн другому підозрюваному у справі Юрія Гримчака Ігорю Овдієнку.

"Чернігівський апеляційний суд, розглянувши 2 вересня апеляційну скаргу захисника Тетяни Матяш в інтересах підозрюваного Ігоря Овдієнка, залишив без змін ухвалу слідчого судді... від 17 серпня, якою останньому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням розміру застави в сумі 4 млн грн", - повідомляє прес-служба Судової влади України у вівторок.

Зазначено також, що розгляд справи за апеляційними скаргами захисника Дмитра Мельника в інтересах підозрюваного Юрія Гримчака відкладено на 6 вересня о 9:00.

Як повідомлялося, 17 серпня Деснянський районний суд Чернігова ухвалив рішення взяти під варту терміном на два місяці Овдієнка з можливістю внесення застави розміром 4 млн грн.

Овдієнко свою провину заперечує. Під час засідання суду він заявив, що є юристом, і вилучені у нього кошти назвав гонораром за свою роботу.

Екс-заступника міністра з питань окупованих територій Юрія Гримчака та його помічника Овдієнка затримали ввечері 14 серпня. 15 серпня їм оголосили про підозру в скоєнні злочину за ч. 4. ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство в особливо великих розмірах).

За даними слідства, ці особи шляхом обману заволоділи чужим майном - грошовими коштами - в особливо великому розмірі. Їх викрили та затримали після отримання частини неправомірної вигоди в сумі $480 тис.

Як пояснив керівник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк, можливий злочин, вчинений Гримчаком, було виявлено під час розслідування провадження про напад на активістку Тетяну Чорновол (нині - народний депутат), але не стосується того злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА