16:20 02.09.2019

Влада Харкова має намір через суд обмежити проведення Маршу рівності - Кернес

1 хв читати
Влада Харкова має намір через суд обмежити проведення Маршу рівності - Кернес

Міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив про намір керівництва міста звернутися до суду з проханням обмежити проведення Маршу рівності, призначеного на 15 вересня.

"Харківська міськрада не має права забороняти такі заходи. Але я як міський голова у відповіді за спокій у Харкові. Тому ухвалено рішення - звернутися до суду з проханням обмежити проведення ХарківПрайду", - написав Кернес на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Він зазначив, що жоден такий захід у місті не відбувся спокійно, без сутичок між учасниками ходи і його противниками. На його думку, Марш рівності, призначений на 15 вересня, також може призвести до заворушень і провокацій.

"У соцмережах організатори ХарківПрайду, призначеного на 15 вересня, активно рекламують це дійство. З іншого боку - на сайті міськради було зареєстровано петицію про його заборону, яка за кілька днів набрала 5837 голосів противників заходу. Знаю, що проведенням ХарківПрайду занепокоєні й силовики - у прифронтовому місті можуть бути провокації під час параду", - написав Кернес.

Як повідомлялося, в Харкові з 9 до 15 вересня заплановано низку заходів, присвячених захисту прав людей із нетрадиційною орієнтацією, зокрема Марш рівності ХарківПрайд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА