15:57 01.09.2019

Бойовики саботували початок ремонту зруйнованого мосту в Станиці Луганській

2 хв читати
Бойовики саботували початок ремонту зруйнованого мосту в Станиці Луганській

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) повідомляє, що адміністрація непідконтрольних уряду окремих районів Луганської області продовжує саботувати початок ремонтно-відновлювальних робіт зруйнованого мосту на лінії розмежування біля смт Станиця Луганська.

"31 серпня 2019 року, окупаційна адміністрація відмовила в доступі до зруйнованої частини мосту, на ділянці розведення №1 Станиця Луганська, представникам «Укртрансмосту». У зв’язку з цими обставинами представники «Укртрансмосту» змушені були покинути ділянку розведення №1, не провівши вивчення ділянки зруйнованого мосту для визначення обсягів проведення подальших відновлювальних робіт", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сторінці Операції Об'єднаних сил в соцмережі Facebook у неділю.

У повідомленні також зазначається, що на 1 вересня було заплановано демонтаж, розбирання та вивіз елементів конструкцій зруйнованого мосту, прибирання бар'єрного огородження, вивезення пошкоджених металевих конструкцій, а також прибирання будівельного сміття, але адміністрація непідконтрольних територій відмовила в гарантіях безпеки персоналу.

"Представниками української сторони СЦКК о 09.30-10.15 год. 01.09.2019 року було проведено зустріч з дзеркальними патрулями СММ ОБСЄ, продемонстровано готовність наших розрахунків до проведення робіт по обстеженню ділянки місцевості біля мосту, розбирання та розчищення завалів зруйнованої частини мосту. Через СММ ОБСЄ до НЗФ РФ було доведено нашу готовність до проведення робіт, на що була отримана відмова, щодо гарантій безпеки та відмова їх забезпечити, пояснюючи відсутність детального плану відновлювальних робіт", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона СКЦЦ розцінює такі дії, як чергове свідчення цілеспрямованого недотримання незаконними збройними формуваннями своїх зобов'язань, пов'язаних з відновленням інфраструктури у зазначеному районі.

Як повідомлялося, 24 серпня українська сторона почала демонтаж фортифікаційних споруд біля зруйнованого мосту через Сіверський Донець у Станиці Луганській.

Президент України Володимир Зеленський у рамках робочої поїздки до Луганської області 7 липня відвідав смт Станиця Луганська і заявив про наміри відновити зруйнований міст, через який люди перетинають лінію розмежування і який планується відновити за умови дотримання перемир'я.

31 липня на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі сторони домовилися про початок розмінування прилеглих до мосту в Станиці Луганській територій з 1 серпня.

24 серпня українська сторона почала демонтаж фортифікаційних споруд біля зруйнованого мосту через Сіверський Донець у Станиці Луганській.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА