10:31 29.08.2019

Нардепи від "Слуги народу" вшанували пам'ять героїв, які загинули за незалежність України

2 хв читати
Нардепи від "Слуги народу" вшанували пам'ять героїв, які загинули за незалежність України

Народні депутати, обрані від партії "Слуга народу", поклали квіти до Стіни пам'яті загиблих за Україну на Михайлівській площі в центрі Києва та вшанували пам'ять жертв Іловайської трагедії перед початком першого засідання Верховної Ради IX скликання, повідомляється на сторінці партії в соцмережі Facebook у четвер.

"Сьогодні новообрані депутати від "Слуги народу" розпочали свій перший робочий день із покладання квітів до Стіни пам’яті загиблих за Україну та вшанували героїв, які п’ять років тому під Іловайськом віддали свої життя за нашу країну та її європейське майбутнє. "Слуга народу" продовжить їхню боротьбу за незалежність і цілісність України!" - йдеться в повідомленні.

Після цього депутати вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, які загинули під час Революції гідності у 2014 році.

"Вони поклали квіти пам’яті в місцях наймасовіших розстрілів учасників Революції гідності, які з дерев’яними щитами пішли проти озброєних силовиків - і перемогли! Ці герої дали українцям шанс збудувати нову країну - країну мрії", - повідомляється на сторінці партії у Facebook.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня незалежності повідомив, що підписав указ про заснування свята 29 серпня - Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність країни.

Дата 29 серпня пов'язана з пам'яттю про Іловайську трагедію 2014 року, коли після масштабних боїв військовослужбовці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом на Донбасі. Бойовики та російські військові обстріляли коридор, через який за домовленістю мали виходити українські бійці. За офіційними даними ГПУ, внаслідок розстрілу українських військовослужбовців під Іловайськом загинули 366 людей, 429 були поранені.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові перейменовано дві станції метро та понад 360 топонімів

В Одесі кількість загиблих через ракетний удар зросла до чотирьох осіб, поранені 27, серед них - вагітна жінка і двоє дітей - ОВА

АсМАП просить прем'єра вирішити проблему мобілізації водіїв-далекобійників прямо з рейсів

Кількість загиблих в Одесі від ракетного удару збільшилася до трьох осіб, іще 20 поранені

Генштаб ЗС України: Російські війська протягом доби завдали чотирьох ракетних і 35 авіаційних ударів, здійснили 56 обстрілів із РСЗВ

Кількість постраждалих в Одесі зросла до 17 людей

Росіяни вдарили двома КАБами по селу на Сумщині, зруйнували школу

Генштаб ЗС України: Протягом доби зафіксовано 93 бойових зіткнення, на бахмутському напрямку відбито 27 атак ворога

Генштаб ЗС України: Українська авіація завдала ударів по п’яти локаціях противника, ракетники уразили одну

Унаслідок обстрілу Харкова постраждав чоловік - уточнена інформація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА