19:05 27.08.2019

У боях за Іловайськ у 2014 р. загинули 220 бійців ЗСУ

2 хв читати
У боях за Іловайськ у 2014 р. загинули 220 бійців ЗСУ

У боях за Іловайськ (Донецька обл.) у серпні 2014 року загинули 220 військовослужбовців Збройних сил України, ще 40 зникли безвісти, 13 бійців досі в полоні в бойовиків, повідомляє "BBC News Україна" з посиланням на отриману відповідь Генштабу ЗСУ на направлений запит.

"Кількість загиблих військовослужбовців у боях за Іловайськ - 220 осіб, 44 - поранені, 40 - зникли безвісти, 13 утримуються в заручниках (станом на 22 серпня 2019 року)", - цитує відповідь Генштабу ЗСУ новинний ресурс у вівторок, 27 серпня.

Там уточнили втрати безпосередньо під час виходу за "зеленим" коридором: "Саме 29 серпня 2014 року: загинули - 129 осіб, поранені - 18 осіб, зникли безвісти - 22 (станом на 22 серпня 2019 року - десятеро залишаються), в заручниках - десятеро (станом на 29 серпня 2014 року)".

У Генштабі ЗСУ також зазначили, що "до загиблих додано кількість зниклих безвісти, які були ідентифіковані з експертизою ДНК станом на 16 серпня 2019 року".

Такі цифри не враховують загиблих із добровольчих підрозділів МВС України, які воювали в Іловайську в серпні 2014 року разом з армією.

Раніше військова прокуратура повідомляла, що загальні втрати МВС і ЗСУ в Іловайську становили 366 бійців. Колишній начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко в нещодавньому інтерв'ю радіо "Свобода" розповів, що добровольчі батальйони втратили в цих боях 200 бійців.

"Отже, з урахуванням відповіді Генштабу на запит "BBC News Україна", загальні втрати сил АТО під Іловайськом у серпні 2014 року можуть сягати 420 бійців. Водночас ця цифра може бути ще більша з урахуванням 40 зниклих безвісти (серед них - бійці, родичі яких відмовляються визнавати їх загибель і не вірять результатам ДНК-експертизи тіл), а також померлих пізніше від поранень, отриманих в Іловайську", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Полтавщині двома ракетами, постраждалих немає - голова ОВА

Парламент Естонії підтримав закон про використання заморожених активів РФ на користь України

ХЕРСОН ПІД ОБСТРІЛОМ ВОРОГА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Світові лідери шоковані замахом на Фіцо, бажають йому одужання

На Дніпропетровщині загинули двоє залізничників після обстрілів ворога

Ворог продовжує атаки вздовж майже всієї лінії фронту, на харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено п'ятиповерхівку, двох людей госпіталізовано - Синєгубов

ЗМІ: Замах на прем'єр-міністра Словаччини Фіцо скоїв 71-річний письменник Юрай Цинтула

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалий - Синєгубов

Зеленський замінив Еміне Джапарову на Ірину Боровець на посаді голови Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО - указ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА