16:37 23.08.2019

Князєв анонсував зміни в структурі двох підрозділів Нацполіції

2 хв читати
Князєв анонсував зміни в структурі двох підрозділів Нацполіції

У департаменті стратегічних розслідувань і підрозділах кіберполіції Нацполіції України незабаром відбудуться структурні зміни, повідомив голова відомства Сергій Князєв.

Як інформує в п'ятницю департамент комунікації Національної поліції України, під час розширеного засідання колегії МВС Князєв зазначив, що нині робота відомства з протидії організованій злочинності є найефективнішою за останні вісім років. Кількість розкритих організованих груп лише порівняно з ефективним минулим роком збільшилася зі 179 до 208.

"Але попри суттєве посилення в цьому напрямку ми відзначаємо трансформацію організованої злочинності. Йдеться про випадки об'єднання криміналітету з бізнес-середовищем, представниками влади та політиками, налагодження між структурами міжнародних стійких зв'язків. Це організована злочинність із владними повноваженнями. Тому ми маємо забезпечити подальшу наступальність протидії оргзлочинності, насамперед шляхом визначення нового вектора розвитку департаменту стратегічних розслідувань", - повідомив він.

Голова відомства зазначив, що реалізувати відповідне завдання пропонується шляхом надання департаменту стратегічних розслідувань статусу міжрегіонального підрозділу з вертикальним принципом підпорядкування. Тому Князєв звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з пропозицією підтримати відповідне рішення.

"Запропоновані зміни дозволять сформувати єдину для всієї Нацполіції політику протидії організованій злочинності, а також налагодити ефективну протидію її проявам як на регіональному, так і на загальнонаціональному рівні. До того ж упровадження таких змін мінімізує вплив на службову діяльність поліції місцевими чиновниками, бізнесом і криміналітетом", - сказав Князєв.

Водночас голова Нацполіції зазначив, що у зв'язку з діджиталізацією всіх аспектів життя суспільства, а також відповідно до потреб забезпечення кібербезпеки і протидії кіберзлочинності відомство запланувало зміни й у структурі департаменту кіберполіції.

Зокрема, вже ухвалено рішення про необхідність структурного збільшення та якісного вдосконалення підрозділів кіберполіції.

"На заміну восьми міжрегіональним управлінням, які були укомплектовані виключно оперативним складом та орієнтовані на протидію кіберзлочинності, ми пропонуємо створити управління кіберполіції в кожній області. Вони матимуть у своїх структурах технічні підрозділи, підрозділи підтримки, а також підрозділи протидії кіберзлочинам", - повідомив Князєв.

Голова Нацполіції додав, що ці підрозділи також додатково надаватимуть допомогу іншим підрозділам поліції за напрямами цифрової криміналістики, комп'ютерної та онлайн-розвідки, комп'ютерної та інженерно-технічної підтримки розслідувань та оперативно-розшукової діяльності.

"Додатково буде запроваджена комплексна система мотивації та професійного вдосконалення кіберполіцейських, а також низка заходів для запровадження сталого розвитку матеріально-технічної бази департаменту. Ми повинні максимально задовольнити зростаючі потреби суспільства у сфері протидії кіберзлочинності в умовах сучасного цифрового суспільства і кібернетичних та інформаційних атак з боку країни-агресора", - зазначив Князєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА