17:01 22.08.2019

У лікарні помер поранений під час убивства адвоката Іванова у Кропивницькому чоловік

2 хв читати

Поранений під час убивства адвоката Олександра Іванова у Кропивницькому чоловік помер у лікарні, повідомив голова Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Сергій Вилков.

"Він (Іванов - ІФ) спілкувався з іншою людиною, ми з'ясовуємо наразі, з ким... І фактично цю іншу людину було теж поранено і, наскільки нам відомо, в лікарні інший чоловік помер", - сказав Вилков в ефірі телеканалу "112.Україна" в четвер удень.

При цьому він наголосив, що чоловік, котрий помер у лікарні, - "не адвокат 100%".

Говорячи про вбитого Іванова, голова ВКДК розповів, що він був "старше п'ятдесяти" років, свідоцтво на право займатися адвокатською діяльністю отримав у 2011 році.

При цьому Вилков уточнив, що вбивство сталося в кафе, де зустрічалися обидва нині померлі внаслідок розстрілу, а не біля СІЗО №6, як про це повідомлялося раніше.

Раніше прес-служба Національної асоціації адвокатів України повідомляла, що орієнтовно о 11:45 четверга в Кропивницькому біля СІЗО розстріляли з автоматичної зброї адвоката Олександра Іванова.

"Вбивство сталося на вул. Куроп’ятникова біля СІЗО №6. Невідомі з автомобіля зробили обстріл з автоматичної зброї. Адвокат загинув на місці. Місцеві ЗМІ повідомляють про ще одного постраждалого", - йдеться в оприлюдненому в четвер удень повідомленні НААУ.

Пізніше в обласному главку поліції підтвердили інформацію про наявність другого пораненого, якого було доправлено до лікарні.

Також у зв'язку з НП правоохоронці Кіровоградської області ввели в дію план "Сирена".

У відомстві поінформували, що попередня кваліфікація події - ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне ув'язнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА