16:57 22.08.2019

Українського політв'язня в Криму Бекірова повернули до СІЗО, 27 серпня його мають госпіталізувати

2 хв читати

Українського активіста Едема Бекірова, якого тримають в окупованому Криму, після медичного обстеження повернули до Сімферопольського слідчого ізолятора, наступного тижня запланована його госпіталізація для стаціонарного обстеження, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова з посиланням на адвоката.

"Сьогодні адвокат пана Бекірова повідомив, що після медичного обстеження в лікарні ім. Семашка його підзахисного було повернуто в Сімферопольське СІЗО. Втім адвокат підтвердив, що госпіталізація кримського татарина 27 серпня в Республіканську лікарню на тижневе стаціонарне обстеження все ж відбудеться", - написала Денісова у Facebook у четвер.

За її словами, адвокат пов'язує цей процес з остаточним розглядом Європейським судом з прав людини (ЄСПЛ) справи його підзахисного щодо порушення його прав РФ, який запланований на 6 вересня.

"Я сподіваюсь, що під час госпіталізації він отримає кваліфіковану медичну допомогу в повному обсязі, а також на обґрунтоване та справедливе рішення суду стосовно громадянина України Едема Бекірова", - висловила сподівання омбудсмен.

Бекіров - один із кримськотатарських громадських активістів селища Новоолексіївка. Його дружина Гульнара є членом меджлісу кримськотатарського народу. Його затримали 12 грудня 2018 року на в'їзді до Криму з боку Чонгара (Херсонська обл.) під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами.

Окупаційна влада Криму обвинувачує його за ч. 2 ст. 222 КК РФ (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів).

15 квітня Денісова повідомила, що, за даними дочки, стан здоров'я Едема Бекірова, інваліда I групи, погіршується.

11 червня проект "Крим.Реалії" з посиланням на адвоката повідомив, що ЄСПЛ зобов'язав РФ терміново помістити в лікарню Бекірова у зв'язку з погіршенням його стану.

21 серпня Денісова повідомила, що Бекірова з Сімферопольського СІЗО перемістили до лікарні ім. Семашка, його оглянули кілька лікарів, також узято аналізи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА