15:06 21.08.2019

Зарплату педагогам Києва підвищать з 1 вересня

2 хв читати
Зарплату педагогам Києва підвищать з 1 вересня

Заробітну плату педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних і професійно-технічних навчальних закладів Києва буде підвищено з 1 вересня, заявив мер столиці Віталій Кличко, додавши, що також влада міста ухвалила рішення щодо підвищення з 1 вересня зарплати педагогічним працівникам дитячо-юнацьких спортивних шкіл, хоча таке підвищення заплановане урядом з 1 січня 2020 року.

"Ми маємо зробити все, щоб педагоги не думали про те, як вижити. Вони мають виховувати і вчити дітей. Бо саме діти – наше майбутнє. Ми також дуже багато вкладаємо в придбання нового обладнання для шкіл і дитячих садків міста. Будуємо нові навчальні заклади. За останні чотири роки в столиці побудували або повністю реконструювали 8 шкіл і 26 дитсадків, які відповідають найсучаснішим вимогам освіти європейського рівня", - сказав Кличко на Серпневій конференції педагогічних і науково-педагогічних працівників Києва, повідомляє в середу прес-служба Київської міськдержадміністрації.

Він зазначив, що протягом кількох років у Києві завершили реконструкцію та будівництво 50% довгобудів, які стояли покинутими понад 20 років. Сфера освіти, наголосив мер, є для столиці пріоритетною. Цього року на неї в бюджеті міста передбачили майже 18 млрд грн.

"Незважаючи на наші здобутки, ми ще маємо багато викликів. Більшість освітніх закладів столиці, що працюють понад 50 років, за цей час жодного разу не бачили ремонтів. Складно уявити, наприклад, квартиру, в якій живуть без ремонту 50 років! У 2019 році на підготовку до нового навчального року з міського бюджету освіта отримала 2,5 млрд грн. За ці кошти заклади освіти ремонтують дахи, фасади, вхідні групи, здійснюють термомодернізацію будівель, реконструкцію спортивних та актових залів, міняють вікна, роблять капітальні ремонти класів, коридорів, ремонтують харчоблоки та купують нове обладнання. А також - облаштовують навчальні заклади, щоб вони були доступні для людей з інвалідністю", - розповів Кличко.

За його словами, для ефективного розподілу коштів на ремонти навчальних закладів було розроблено "Карту потреб". Вона визначає пріоритетні види робіт у закладах і дасть змогу раціонально і прозоро спрямовувати гроші туди, де вони першочергово необхідні.

"Це дозволить нам не лише оперативно відстежувати проблемні моменти, а й розвивати, розвивати всі навчальні заклади столиці. Бо умови для навчання в Києві мають бути однакового рівня в усіх районах міста", - наголосив мер Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА