16:53 20.08.2019

ВРП відмовилася усувати суддів ОАСК Вовка та Погрібніченка від виконання обов'язків

2 хв читати
ВРП відмовилася усувати суддів ОАСК Вовка та Погрібніченка від виконання обов'язків

Вища рада правосуддя (ВРП) відмовила в задоволенні клопотання Генеральної прокуратури України про тимчасове відсторонення судді Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка у зв'язку з розслідуванням кримінального провадження.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення ВРП ухвалила у вівторок, розглянувши клопотання Генпрокуратури про тимчасове відсторонення Вовка від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Коментуючи журналістам ситуацію, що склалася, Вовк висловив переконання в тому, що "юридичної перспективи ця справа не має... має лише політичний контекст".

"Це пов'язано з бажанням окремих дискредитованих керівників прав органів, таких як Ситник (директор НАБУ Артем Ситник - ІФ)... відвернути увагу від провалів у своїй діяльності... і помститися суддям", - сказав він.

Крім того, ВРП відмовила у задоволенні клопотання Генпрокуратури про тимчасове відсторонення від виконання обов'язків судді Окружного адмінсуду Києва Ігоря Погрібніченка.

Під час виступу на засіданні ВРП Погрібніченко зазначив, що наразі перебуває у відпустці.

"Жодних злочинів або дисциплінарних проступків я не скоював, а отже, факт залучення мене до відповідальності за прийняте рішення розцінюю як вплив на суд... Генпрокуратура фактично перебирає на себе функції суду", - сказав він.

Суддя нагадав, що за фактом втручання в діяльність суду слідчими органами Державне бюро розслідувань розслідує кримінальне провадження.

Як повідомлялося, 2 серпня голові ОАСК Вовку вручено повідомлення про підозру у втручанні в діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) та інші можливі злочини. Йому інкримінують скоєння таких злочинів: за ч. 3 ст. 27, ст. 351-2 (організація перешкоджання діяльності Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України), ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 375 (організація постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, узвали або постанови), ч. 2 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України.

Його заступника підозрюють за ч. 5 ст. 27, ст. 351-2 (пособництво у перешкоджанні діяльності Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України), ч. 2 ст. 376. Суддю ОАСК та суддю Суворовського райсуду Одеси підозрюють за ст. 351-2, ч. 2 ст. 375 КК України.

До ВРП надійшли з Генпрокуратури клопотання про тимчасове відсторонення суддів ОАСК Вовка, Ігоря Погрібніченка та судді Суворовського районного суду Одеси Івана Шепітка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Участь у Саміті миру підтвердили вже 90 держав - Зеленський

Унаслідок ворожих ударів по харківському "Епіцентру" загинули 18 осіб - Синєгубов

Кількість загиблих унаслідок ворожих ударів по харківському "Епіцентру" зросла до 17 людей - прокуратура

Україна найближчим часом підпише безпекову угоду з Литвою - розмова Зеленського й Науседи

Росіяни обстріляли мийку на Миколаївщині, двоє людей постраждали - голова ОВА

ВР пропонують ухвалити в цілому законопроєкт, що розширює повноваження місцевої влади під час війни

За рік роботи "єВідновлення" подано майже 21 тис. заявок у Київській області

ЄС вивчає можливість організації в Саудівській Аравії зустрічі щодо України за участю РФ - ЗМІ

Процес переходу від військової служби до цивільного життя становить 2-3 роки - Мінветеранів

Київ може відправити до Харкова 30 апаратів ШВЛ, 50 генераторів і 10 автобусів як допомогу - мер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА